YÖK Başkanı, Avrupa üniversiteleri ile işbirliği yapan üniversitelere destek veriyor

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, "Üniversitelerimizi, eğitim ve araştırmanın her alanında Avrupa üniversiteleriyle iş birliği yapma çabalarında destekliyor ve teşvik ediyoruz" dedi.

yok baskani habermeydan

Avrupa üniversiteleri ile işbirliği yapan üniversitelere destek veriliyor.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Özvar, Ankara’da Avrupa Üniversiteler Birliği (EUA) Başkanı Josep Garrell ve EUA Genel Sekreteri Amanda Crowfoot’u ağırladı.

Toplantının YÖK’teki değerlendirme bölümünde, Avrupa üniversiteleri ile Türk yükseköğretim kurumları arasında bilimsel ve teknolojik araştırma alanlarında iş birliğinin artırılmasına yönelik kararlar alındı. YÖK Başkanı Özvar, Türkiye’nin yükseköğrenim ve öğrenci kapasitesi bakımından Avrupa’da en büyüklerden biri olduğuna dikkat çekerek, ülke genelinde 208 yükseköğretim kurumunda yaklaşık 7 milyon öğrencinin eğitim gördüğünü vurguladı.

Türkiye’nin 50’den fazla üyeyle EUA’da en fazla temsil edilen ülkelerden biri olduğunu ifade eden Özvar, “Ülkemizde 208 yükseköğretim kurumu bulunmakta olup gün geçtikçe daha fazla üniversitemizin EUA’ya katılma niyeti bulunmaktadır. Bu, Türk akademik kurumlarının Avrupa akademik alanında yeni ortaklıklara doğru kayda değer bir ilerlemesidir. YÖK olarak üniversitelerimizi, eğitim ve araştırmanın her alanında Avrupa üniversiteleriyle iş birliği yapma çabalarında destekliyor ve teşvik ediyoruz. Ziyaretiniz, yükseköğretim alanında çok sayıda paydaşla bir araya gelinmesi açısından büyük önem taşımaktadır. Biz de durumsal bir farkındalık yaratmak istiyoruz” diye konuştu.

Özvar, EUA ile Türk üniversiteleri arasında iş birliği için belirli projeler hakkında görüşmeler yapacaklarını ve gelecek yıl EUA üyelerini Türkiye’de ağırlamaktan memnuniyet duyacaklarını açıkladı. Ayrıca, Türk üniversitelerinin EUA komitelerinde daha fazla temsil edilmesi ve birliğin çalışmalarına daha etkin katkı sağlaması konularını ele alacaklarını belirtti.

EUA Başkanı Garrell, birliğe üye üniversiteler arasında iş birliğinin büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayarak, birçok alanda üniversiteleri teşvik ettiklerini ifade etti. Ayrıca, Türkiye’den daha fazla üniversitenin EUA üyeliğine katılmasını istediklerini belirterek, Türk üniversitelerinin EUA çalışma gruplarında ve komitelerinde aktif rol almasını destekleyeceklerini açıkladı.

 

Exit mobile version