Yılın ilk Kabine Toplantısı yarın! Masadaki kritik başlıklar neler?

2023 senesinin ilk Kabine Toplantısı yarın Beştepe'de gerçekleştirilecek. EYT ve sözleşmelilere kadro düzenlemesi ile 7'nci Yargı Paketi için meclis çalışma takvimi gündemde olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığındaki toplantıda enflasyonla mücadelede 2023'te atılacak adımlar da konu olacak.

kabine toplantisi habermeydan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın başkanlığında yapılacak Kabine Toplantısı’nda, çalışma hayatına yönelik düzenlemeler için Meclis takvimi konu olacak.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesini barındıran kanun teklifinin, hafta başında Meclis Başkanlığı’na sunulması da gündemde yer alıyor.

Teklifin, Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki görüşmelerinin üzerine Genel Kurul aşaması başlayacak. Düzenleme ile 2 milyon 250 bin kişiye emeklilik yolu açılacak.

SÖZLEŞMELİLERE KADRO DÜZENLEMESİ

Sözleşmelilere kadro düzenlemesinde de yavaş yavaş sona yaklaşılıyor. AK Parti’nin düzenlediği yasa teklifinin Meclis Başkanlığı’na sunulması bekleniyor.

Taslağa göre 400 bini geçen sözleşmeli personel kadroya geçecek. Kadroya geçenler, 1 sene aday memur olacak.

7. YARGI PAKETİ 

Kabine Toplantısı’nın gündeminde 7’inci yargı paketi de mevcut. Düzenleme ile ‘çat kapı’ haciz işlemi tarihe karışacak.

Uyuşturucu bağımlısı suçluların tedavisi için özel cezaevleri kurulacak. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın kabine toplantısında yapacağı sunumun üzerine paket, Meclis’e gönderilecek.

ENFLASYONLA MÜCADELE

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığındaki Kabine Toplantısı’nda, enflasyonla mücadele de konular arasında.

Enflasyondaki düşüşün sürmesi için yol haritası da belli olacak. Ayrıca, terörle mücadele, enerji güvenliği için atılan adımlar ve dış politikadaki gelişmeler de konu olacak.

 

Exit mobile version