Yılbaşı Gecesi Otel Rezervasyonları Yüzde 90’ı Buldu!

Yılbaşı gecesi eğlenceleri ve tatil amacıyla yapılan rezervasyonlar; yaklaşık yüzde 90 seviyesine geldi.

otel 1

Turizm sektörü, yeni yılın gelişiyle birlikte hareketlendi. Son iki yılbaşında pandemi tedbirleri nedeniyle eğlencelere katılamayan insanlar; ülkedeki ekonomik problemlere rağmen, yeni yıl kutlamalarında eğlenme fikrine olumlu yaklaştılar. Otellerin Aralık’ın son günü ve Ocak’ın ilk günlerini kapsayan paketler de sunduğu bu dönemde, neredeyse yüzde 90 civarında satış olduğu öğrenildi. Kış turizminin önemli lokasyonlarının başı çektiği bu yoğunlukta, şehir içi otellerin dahi önemli bir ciro elde ettiği teyit edildi.

Otel müşterilerinin yaptığı rezervasyonların yüzde 60’ı; yılbaşı gecesini kapsayacak şekilde düzenlendi. Otellerin bünyesinde sahne alacak sanatçıları ve mekan içi eğlenceleri takip etmek isteyen vatandaşlar; yılbaşı programlarının tamamını otel odaklı düzenledi. Eğlence programlarının tamamlanması sonrasında konaklamayı da otelde gerçekleştirecek müşteriler; yılbaşına özel etkinlikler düzenleyen otellere önemli bir kazanç sağlamış oldu. Geceliği 1000 TL’den başlayan yılbaşı programları, konaklamanın da eklenmesiyle 2000 TL civarına ulaşıyor.

Otelcilik sektörünün temsilcilerinin aktardığı bilgilere göre; İstanbul özelinde konaklamanın yer almadığı yılbaşı balosu paketlerinin de önemli ölçüde dikkat çektiği belirtildi. İstanbul Boğazı ve sahil kesimindeki otellerin rağbet gördüğü yılbaşı etkinliklerinde; otel kapasitelerinin önemli bir kısmı tükendi. Ancak yalnızca baloya katılmak isteyen müşteriler de; konaklama dahil paketlerden daha uygun fiyatlar ödeyerek eğlenceye dahil olabilmekte. İstanbul içerisinde konaklama seçeneği olmayan opsiyonların da rağbet gördüğü söylense de; İstanbul dışındaki yerlerde bu durum aksi yönde ilerlemekte.

Uludağ ve Kıbrıs’taki Yılbaşı Kutlamaları Çok Popüler!

30 Aralık Cuma gecesi ile 2 Ocak Pazartesi sabahı arasında yılbaşı programı paketleri satan oteller; özellikle de İstanbul dışı lokasyonlarda çok fazla rağbet gördü. Kış turizminin başlıca adresi Uludağ, Akdeniz’de eğlence turizmini başarıyla icra eden Kıbrıs ve kış turizminde doğa harikalarıyla dikkat çeken Kapadokya; yeni yıl eğlencelerinde vatandaşların ilgi gösterdiği yerler oldu. Antalya ve Ege’deki yılbaşı etkinlikleri de; tıpkı diğer önemli lokasyonlardaki gibi, birkaç gecelik seçenekleri sayesinde önemli bir satış rakamı yakaladı.

Yılbaşı için yapılan tatil planlarının, yeni yıl tatilinin hafta sonuna denk gelmesine rağmen değişmemesi ise; otelcilik sektörünün en çok sevindiği hususlardan biri oldu. Enuygun Otel Servisleri Müdürü Alp Kayar; sitelerinde yapılan yeni yıl organizasyonu rezervasyonlarında, yüzde 60 oranında tek gecelik satış olduğunu söyledi. Bir gece de olsa yeni yıla girerken eğlenmeyi tercih eden vatandaşlar, tatil seçeneklerini kısa süreliğine değerlendirdiği görüldü.

Yeni yıla giriş için sanatçılarla anlaşan oteller ise; popülerliğin en yüksek seviyede olduğu yerler olarak tespit edildi. Prontotour Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran; sanatçılarla anlaşan otellerdeki rezervasyonların, saatler içerisinde bittiğini ve bu sayede otellerin kazanç marjının yükseldiğini ifade etti.

Exit mobile version