Yargıtay, Yeşil Sol Parti’nin adının HEDEP olarak değiştirilmesini reddetti

Yargıtay, Yeşil Sol'un adını Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi olarak değiştirmesi sonucu belirlenen HEDEP kısaltmasını onaylamadı. Mahkeme kararında, bu kısaltmanın, önceden kapatılan Halkın Demokrasi Partisi'nin kısa adı olan HADEP'i çağrıştırdığı vurgulandı.

hedep habermeydan

Yargıtay, Yeşil Sol Parti’nin adının HEDEP olarak değiştirilmesini reddetti.

Yargıtay, Yeşil Sol’un adını Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi olarak değiştirmesi sonucunda belirlenen HEDEP kısaltmasını onaylamadı. Kararda, bu kısaltmanın, daha önce kapatılan Halkın Demokrasi Partisi’nin kısa adı olan HADEP’i çağrıştırdığı belirtildi.

HDP, Anayasa Mahkemesi’nde devam eden kapatma davası sebebiyle seçimlere Yeşil Sol ile katıldı.

Seçimlerin ardından yapılan kongrede, parti yeni adını Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi olarak belirledi ve kısaltmanın HEDEP olmasına karar verdi.

Ancak Yargıtay’ın izni alınamadı. Yargıtay, HEDEP olarak belirlenen kısa adın, benzerlik gösterse de aynı olmasa da 1991’de kapatılan HADEP kısa adına benzeyen ve iki partinin karıştırılmasına uygun olduğuna karar verdi.

Bu karar, HEDEP’e iletilerek kısaltmanın değiştirilmesi istendi. Parti, kısaltmayı değiştirme veya karara itiraz etme seçeneklerini göz önünde bulunduruyor.

Partinin ilgili kurullarının alacağı karar ve izlenecek yol, yarın Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan tarafından kamuoyuna duyurulacak.

 

 

 

Exit mobile version