Yalova’da 223 araç kayıp! Yediemin çetesi çökertildi

Yalova'daki yediemin otoparkından 223 aracın çalınmasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 8 ilde eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda 15 kişi gözaltına alındı ve bunlardan 4'ü tutuklandı.

yediemin habermeydan

Yalova’da 223 araç kayıp…

Alınan bilgilere göre, Yalova’nın Çiftlikköy ilçesine bağlı Taşköprü beldesindeki yediemin otoparkından kaybolan araçlarla ilgili olarak jandarma ekipleri harekete geçti. Muhafaza altında bulunması gereken hacizli, yakalamalı ve trafikten men edilen taşıtların sahte belgelerle çıkartılarak farklı illerdeki oto hurdacı ve çıkmacılara satıldığı belirlendi.

Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinasyonunda, İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, otoparktan sahte belgelerle çıkarılan 134 otomobil ve 77 motosikletin Yalova, İstanbul, Ankara, Bursa, Kocaeli, Konya, Mersin ve Gaziantep’teki hurdacı ve çıkmacılara satıldığını tespit etti. Ayrıca, 12 aracın parçalarının sökülerek satışının yapıldığı da belirlendi.

Yalova merkezli olarak 8 ilde, 18 şüpheliye yönelik 18 adreste eş zamanlı düzenlenen operasyonda 15 şüpheli yakalandı. Yapılan aramalarda bir tabanca, 3 fişek, 16 cep telefonu ve 1 fatura koçanı ele geçirildi. Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma, Resmi Belgede Sahtecilik, Suç Eşyasının Satılması, Satın Alınması veya Kabul Edilmesi, Muhafaza Görevini Kötüye Kullanma suçlarıyla adli makamlara sevk edilen 15 şüpheliden 4’ü tutuklandı. 1 zanlıya ev hapsi verilirken, 10 şüpheli de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Jandarma, 3 şüphelinin yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.

Exit mobile version