Vedat Milor’a “Kent Lokantası” soruşturması açıldı.
Ticaret Bakanlığı, yemek eleştirmeni ve sosyolog Vedat Milor’un YouTube kanalında yayınladığı “40 Liraya 4 çeşit yemek: Bu fiyat gerçek mi?” başlıklı videoyu, Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliği’ne aykırı bularak incelemeye aldı. Bakanlık, Milor’dan Kent Lokantası ile herhangi bir reklam anlaşması yapıp yapmadığına dair belgeler, videonun başka mecralarda yayımlanıp yayımlanmadığı bilgisi ve gelir durumunu gösteren evrakları talep etti.
Milor’un videosunda Kent Lokantası hakkında yapılan olumlu yorumların, örtülü reklam olarak değerlendirilebileceği ifade edildi. Bakanlık, bir sosyal medya içeriğinin ticari reklam sayılabilmesi için içerik sahibinin maddi veya ayni bir fayda sağlamış olması gerektiğini belirtti. Eğer Milor’un videosu “ticari reklam” olarak kabul edilirse, idari yaptırımlar uygulanabilir.
Milor, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Kent Lokantası ziyaretinin tamamen kendi inisiyatifiyle gerçekleştiğini ve hiçbir ödeme almadığını vurguladı. Ayrıca, İBB Başkanı da konuyla ilgili sosyal medya hesabından destek açıklamaları yaparak, Kent Lokantalarının dar gelirli vatandaşlar için önemli bir hizmet sunduğunu ifade etti.
Ticaret Bakanlığı, CİMER başvurusu sonrası Milor’dan yazılı açıklama talep etti ve gelecek cevapların ardından dosyanın Reklam Kurulu’nda değerlendirileceğini duyurdu.