Ünlü sunucu Metin Uca yaşamını yitirdi

Geçirdiği trafik kazasının ardından dün entübe edilen ünlü televizyon programcısı ve sunucu Metin Uca, hayatını kaybetti.

Unlu sunucu Metin Uca yasamini yitirdi habermeydan

Ünlü sunucu Metin Uca yaşamını yitirdi.

Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde araç kullanırken yaşadığı rahatsızlık sonrası trafik kazası geçiren ve hastaneye kaldırılan ünlü televizyon programcısı ve sunucu Metin Uca’nın şah damarlarının tıkalı olduğu tespit edilmişti. Yoğun bakımda tedavisi süren Uca’nın saat 01.30 sıralarında hayatını kaybettiği öğrenildi. Uca’nın cenazesi, sabah saatlerinde Kartal Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden, incelenmek üzere Yenibosna Adli Tıp Kurumu morguna getirildi.

“Kalbimiz acıyor”

Uca’nın vefat haberini menajeri Kübra Kalem Baykara, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla verdi. Baykara paylaşımında, “Metin Ucamızı kaybettik. Kalbimiz acıyor” ifadelerini kullandı.

Metin Uca’nın vasiyeti

Metin Uca, geçtiğimiz yıl konuk olduğu bir programda “Yalnızım zaten, çok uzun süredir yalnızım. Yakılarak ölüp küllerimin de İstanbul Boğazı’ndan serpilmesini istiyorum. Umarım dostlarım, bu konuda bıraktığım vasiyet çerçevesinde bunu yaparlar. Tören istemiyorum çünkü. Hatırlanmak istemiyorum” demişti.

Metin Uca kimdir?

Sunucu, yazar, seslendirme sanatçısı Metin Uca, 13 Kasım 1961’de doğdu. Babası Hakkarili annesi Bilecikli olan; kimya mühendisliği, jeoloji mühendisliği ve tiyatro eğitimleri alan Uca, 1987 yılında kazandığı Anadolu Ajansı sınavıyla muhabirliğe başladı. 1989 yılında TRT’ye geçen Metin Uca, daha sonra Kanal D, Show TV, atv, Star TV gibi kuruluşlarda muhabirlik, programcılık yaptı.

1999 yılından sonra “Günaydın Türkiye” adlı sabah haberleri programı ve 2002 yılında Star TV’de yayımlanmaya başlayan “Passaparola” adlı yarışmayla tanındı. Tek kişilik gösterilere de çıkan ve seslendirme çalışmaları yapan sanatçı, 2004 yılından bu yana bir kitap üzerinde çalışıyordu. 2010-2011 yılları arasında Star TV’de yayınlanan Passaparola adlı programın sunuculuğunu yapmıştır.

 

 

Exit mobile version