Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı gözaltına alındı

Sinan Ateş cinayetiyle ilgili soruşturmadaki son gelişmelerin ardından, sosyal medya hesabı Orhun Haber'in savcı ve Ankara Başsavcısı Ahmet Akça'yı hedef aldığı iddiasıyla Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Mert Kerim Ejder ve kardeşi Servet Ejder gözaltına alındı ve tutuklandı.

sinan ates habermeydan

Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı gözaltına alındı.

Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Mert Kerim Ejder ve kardeşi Servet Ejder, Ankara Başsavcısı Ahmet Akça’yı hedef gösterme gerekçesiyle gözaltına alındı ve tutuklandı. Soruşturmada, Servet Ejder adına kayıtlı olan Orhun Haber internet sitesinin fatura bilgilerinin Mert Kerim Ejder adına olduğu belirlendi.

Savcılık, şüphelilerin topluca suç işlemiş olabileceği ve çok sayıda şüphelinin bulunduğu görüşünü dile getirdi. Mert Kerim Ejder’in, Sinan Ateş soruşturmasında tutuklanan avukat Serdar Öktem gibi cep telefonunun şifresini vermemesi dikkat çekti.

Eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş cinayetine ilişkin sosyal medyada yapılan paylaşımda, Ateş dosyasının savcısı Ayhan Ay ile Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Akça doğrudan hedef alınarak FETÖ ile ilişkilendirildiği ve bu paylaşım üzerine Ankara Başsavcılığı soruşturma başlattı.

Yapılan araştırmada, Servet Ejder’in internet sitesi Orhun Haber’e, fatura bilgilerinin ise kardeşi Mert Kerim Ejder üzerine kayıtlı olduğu tespit edildi ve bu durum üzerine iki kardeş gözaltına alındı. Gözaltına alınan Ejder kardeşlerin hesaptan tekrar Ankara Başsavcısı Akça’yı hedef alan bir paylaşım yapması üzerine tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Mahkemeye sevk edilen şüphelilerin savunmaları sonucunda, 10. Sulh Ceza Hakimliği, şüphelilerin “iftira” ve “yargı görevini etkileme” suçlarından tutuklanmasına karar verdi.

 

 

 

Exit mobile version