Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan Twitter’a uyarı

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Twitter yetkilileriyle yaptığı toplantıda dezenformasyona karşı uyarıda bulundu.

turkiyeden twittera uyari habermeydan

Twitter’a 8 Şubat itibarıyla erişim sıkıntısı yaşanmaya başladı. Konu ile ilgili Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) henüz bir açıklama yapmazken, siyasiler ve yurttaşlar, iktidarın Twitter’a erişim engeli getirdiğini iddaa etti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Twitter Küresel Hükümet İlişkileri Başkanı Hughes ve Twitter’ın Türkiye’den Sorumlu Kamu Politikaları Direktörü Costello ile videokonferans yöntemiyle toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıda, Twitter üzerinden yürütülen dezenformasyonların yanı sıra gerçek dışı ihbarlar, sahte yardım kampanyaları ile sahte hesap ve yalan paylaşımlara karşı atılabilecek adımlar ele alındı. Toplumu panik ve kaosa sevk edebilecek dezenformasyonlara karşı Twitter’ın sorumluluklarına da işaret edildi.

Ayrıca toplantıda, Türkiye tarafından Twitter yönetimine, sosyal medyadaki dezenformasyonların önlenmesi için aktif iş birliği başta olmak üzere ‘İnternet Ortamında İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun’ kapsamındaki yükümlülükleri hatırlatıldı.

 

Exit mobile version