Üçler Döner sahibi Mustafa Atmaca tutuklandı

Üçler Döner'in sahibi Hacı Mustafa Atmaca, sosyal medyada Atatürk'e hakaret ettiği gerekçesiyle tutuklandı.

Ucler Doner sahibi Mustafa Atmaca tutuklandi habermeydan

Üçler Döner sahibi Mustafa Atmaca tutuklandı.

Erzurum’da hizmet veren dönerci dükkanın sahibi olan Mustafa Atmaca, sosyal medya platformu Tiktok’ta açtığı 650 bin takipçisi bulunan sayfasında, canlı yayında bir takipçisiyle tartıştı. Mustafa Atmaca, tartışma sırasında “Sen gideceksin bizim toprağımız burası. Arabistan’a da savaşmaya gideriz. Yemen de, Kudüs de bizim toprağımız. Siz İsrail’e gideceksiniz. Osmanlı kaybetmedi. Laik denen köpekler kaybetti o toprakları. Laikliği getiren köpekler, onlar kaybetti” ifadesini kullandı.

Atmaca, Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik kullandığı hakaret içerikli sözlerin ardından gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından Erzurum Adliyesi’ne götürülen Atmaca, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Erzurum Emniyet Müdürlüğü’nden konuyla ilgili yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğümüzce M.A isimli şahsın sosyal medya platformu üzerinden yapmış olduğu söylemlerle ilgili olarak 11 Kasım 2023 günü Cumhuriyet Savcısından alınan talimat doğrultusunda M.A isimli şahıs 5816 (Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar) sayılı Kanuna Muhalefet suçundan gözaltına alınmış olup adli tahkikat devam etmektedir.”

CHP’den suç duyurusu

CHP Erzurum İl Başkanlığı, Mustafa Atmaca hakkında suç duyurusunda bulundu, kamu davası açılmasını talep etti. Dilekçede yazan gerekçede şöyle denildi:

“Şüphelinin hesabının takipçi sayısının altı yüz bin kişi olduğu düşünüldüğünde, toplum içerisinde Atatürk’ün hatırasını alenen zedeleyen, takipçi sayısıyla birlikte ulaşılabilirlik açısından değerlendirildiğinde bu durumun toplumun maşeri vicdanında uyardığı derin üzüntü, cezanın alt sınırdan uzaklaşarak cezanın üst sınırdan verilmesi gerekliliğini ortaya çıkarmıştır.

Belirtmek gerekir ki, şüphelinin ‘laik köpek’ şeklindeki tahkir ve hakaretamiz ifadesiyle aynı zamanda toplumun bir kesimini alenen tahkir etmekte ve toplumu kin ve düşmanlığa sevk etmektedir. Toplumun bir kesimi ifadesi ile bir grup olarak tanımlanabilecek bir kesim hedef gösterilmekte olup, korunan hukuki değer olan toplum ve kamu barışına karşı suçlardandır.”

Exit mobile version