Tuzla’da doğalgaz sızıntısı

Tuzla Tepeören mevkiinde doğal gaz hattında yapılan çalışma sırasında meydana gelen gaz sızıntısı sebebiyle Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki kısa süreliğine durduruldu.

tuzlada dogalgazz sizintisi habermeydan

İstanbul Tuzla Tepeören’de arazi üzerinde kazı çalışması yapan vatandaşlar doğalgaz borusunu deldi. Haber verilmesi üzerine bölgeye BOTAŞ, İGDAŞ, belediye ve polis ekipleri sevk edildi. Polis çevrede güvenlik önlemi alırken, ekipler boru hattına giden gazı kesti. Boruda bulunan gazın tamamen boşaltılmasının ardından boru hattının onarımı yapılacak. Bölgeye çok yakında bulunan Sabiha Gökçen Havalimanı’nda tedbir amaçlı uçuşlar kısa süreliğine durduruldu.

Alınan bilgiye göre, Tuzla Tepeören’de doğal gaz hattında yapılan çalışma sırasında zarar gören bir borudan gaz sızıntısı meydana geldi. Çalışma, uçakların kalkış yönünde olduğu için Sabiha Gökçen Havalimanı’nda saat 13.05 itibariyle uçuşlar tedbir amacıyla kısa bir süre durduruldu. Havalimanı’nda yaklaşık 30 dakika iniş ve kalkışın olmaması nedeniyle 3 uçak İstanbul Havalimanı’na yönlendirildi. Ekiplerin yaptığı çalışmaların ardından, herhangi bir güvenlik sıkıntısı olmadığı anlaşıldı ve uçuşlar saat 14.20 itibariyle yeniden yapılmaya başladı.

Exit mobile version