Tutuklanıp serbest bırakılan yedi gazeteci dahil 25 kişiye hapis istemi…
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınmasının ardından, İBB binasının bulunduğu Saraçhane başta olmak üzere birçok noktada protestolar düzenlenmiş, bu eylemler sırasında yüzlerce kişi gözaltına alınmıştı.
Eylemleri takip eden yedi gazeteci tutuklanıp serbest bırakıldı.
Gösterileri izleyen gazeteciler Bülent Kılıç, Kurtuluş Arı, Yasin Akgül, Zeynep Kuray, Gökhan Kam, Ali Onur Tosun ve Hayri Tunç 27 Mart’ta tutuklanmış, daha sonra serbest bırakılmıştı.
Gazetecilik yaptıklarını söylediler, iddianamede bu yönde tespit yapılmadı.
Hazırlanan iddianamede, yedi gazetecinin gazetecilik faaliyeti yürüttüklerini beyan ettikleri ancak bu yönde somut bir tespit yapılamadığı belirtildi.
25 kişi hakkında hapis ve siyasi yasak istemi.
Habertürk’ün aktardığına göre, aralarında gazetecilerin de bulunduğu 25 kişi hakkında, “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet” suçlamasıyla 6 aydan 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.
Ayrıca Türk Ceza Kanunu’nun 53. maddesi kapsamında, sanıklar için siyasi yasak talep edildi.