TUSAŞ’a yönelik hain saldırıya siyasilerden tepki

TUSAS habermeydan

TUSAŞ’a yönelik hain saldırıya siyasilerden tepki.

Ankara’da TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ yerleşkesinde patlama ve silah sesi duyuldu. Olay yerine güvenlik güçleri, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, tesise yönelik “terör saldırısı” gerçekleştirildiğini belirterek, “Saldırı sonrası maalesef şehit ve yaralılarımız bulunmaktadır” dedi. Tesiste bir patlamanın daha meydana geldi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, saldırıyla ilgili soruşturma başlattı. TUSAŞ’a gerçekleştirilen terör saldırısının ardından siyasilerden açıklamalar yapıldı.

Bakan Tunç’tan açıklama

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, TUSAŞ’a gerçekleştirilen terör saldırısına ilişkin adli soruşturmanın başlatıldığını açıkladı.

Bakan Tunç açıklamasında, “Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii tesislerine düzenlenen terör saldırısını şiddetle kınıyor ve lanetliyorum.

Hain terör saldırısıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, 1 Başsavcıvekili ve 8 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir.

Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.” dedi.

Bakan Kacır: Milli Teknoloji Hamlesi yolculuğundan asla geri adım atmayacağız

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, şunları kaydetti: “Rabb’im bütün mühendislerimizi, araştırmacılarımızı muhafaza etsin. Biz savunma sanayisinden, Milli Teknoloji Hamlesi yolculuğundan asla geri adım atmayacağız. Milli Teknoloji Hamlesi ve milli savunma sanayisi, tam bağımsız Türkiye’nin anahtarıdır. Biz bu yolda gece gündüz demeden büyük bir azimle, kararlılıkla Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ümit ediyorum ki yaşanan bu saldırıda herhangi bir kaybımız bulunmasın. Tekrar tüm savunma sanayimize ve TUSAŞ’taki tüm kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimi buradan sunuyorum.”

CHP lideri Özgür Özel: Terörü kimden ve nereden gelirse gelsin lanetliyorum

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, terör saldırısına ilişkin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti: “Ankara Kahramankazan’da TUSAŞ tesislerine yönelik olarak gerçekleştirilen terör saldırısını lanetliyorum. Saldırıda şehit olan yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, milletimize başsağlığı diliyorum. Terörü kimden ve nereden gelirse gelsin lanetliyorum.”

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: Bu kahpe saldırıyı gerçekleştiren piyonları ve arkasındaki güçleri lanetliyorum

Ankara Kahramankazan’da bulunan TUSAŞ tesislerine bombalı ve otomatik silahlarla terör saldırısı gerçekleştirildiğini hem büyük bir üzüntü hem de büyük bir kızgınlıkla öğrendiğini ifade eden Destici, “Öncelikle bu kahpe saldırıyı gerçekleştiren piyonları ve arkasındaki güçleri lanetliyorum. Saldırıda şehit olan kardeşlerimize Yüce Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar niyaz ediyorum. Bu tür hain saldırılarla Türkiye’nin savunma sanayisindeki ilerleyişini durduracaklarını zannedenler asla başaramayacaklardır.” değerlendirmesinde bulundu.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin: Kaynağı belirsiz bilgi ve iddiaların medyada yer almaması son derece önemlidir

Terör olayları durumunda medyanın sorumluluğunun belli olduğunu dile getiren Şahin, “Gerek yasamız gerekse basın meslek ilkeleri göz önüne alındığında bu tip olaylar sonrasında vatandaşı paniğe sevk edebilecek, halkta infiale yol açabilecek sansasyonel, kaynağı belirsiz bilgi ve iddiaların medyada yer almaması son derece önemlidir. Sadece resmi bilgilerin haberlere yansıtılması gerekmektedir. Aksi halde sorumlu olan yayıncılar hakkında gerekli müeyyideler uygulanacaktır” ifadelerine yer verdi.

 

Exit mobile version