TUSAŞ açılımı ne? TUSAŞ ne demek? TUSAŞ tesisleri nerede?

TUSAŞ, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.'nin kısaltmasıdır. Havacılık, uzay ve savunma sektörlerinde faaliyet gösteren bir Türk şirketidir.

TUSAS ne demek habermeydan

TUSAŞ açılımı ne? TUSAŞ ne demek? TUSAŞ tesisleri nerede?

Ankara’daki Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TUSAŞ) önünde hareketli dakikalar yaşanıyor. Başkent’e TUSAŞ’a terör saldırısı düzenlendi. Saldırının ardından “TUSAŞ açılımı ne? TUSAŞ nedir, Ankara’da nerede?” sorularının yanıtını araştırıyor…

TUSAŞ AÇILIMI NEDİR?

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ, Türkiye’de hava platformlarının tasarımı, geliştirilmesi, üretimi, tamamlanması, yenilenmesi ve satış sonrası hizmetleri alanlarındaki teknoloji merkezidir. Şirket dünyanın en büyük yolcu uçağı Airbus A380’e ve askerî nakliye uçağı Airbus A400M’ye parça üretmektedir.

TUSAŞ’ın kökeni, 28 Haziran 1973’te Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı’nın (TUSAŞ) kurulmasına dayanmaktadır. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesinde hayata geçirilen TUSAŞ, Türkiye’nin savunma sanayiindeki dışa bağımlılığını azaltma hedefiyle kurulmuştur. Yıllar içinde faaliyet alanlarını genişleten TUSAŞ, 28 Nisan 2005’te TUSAŞ Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TAI) çatısı altında yeniden yapılandırılmıştır. Bu birleşmeyle TUSAŞ, hem tasarım ve üretim altyapısı hem de insan kaynağı açısından büyük bir güç haline gelmiş, Türkiye’nin “Havacılık Merkezi” olarak hizmet vermeye başlamıştır.

TUSAŞ’ın ortaklık yapısı incelendiğinde, hisselerin %54,49’u Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı’na (TSKGV), %45,45’i Savunma Sanayii Başkanlığı’na (SSB), %0,06’sı ise Türk Hava Kurumu’na (THK) aittir.

TUSAŞ NEREDE?

TUSAŞ’ın genel merkezi Ankara Kahramankazan’da bulunuyor. Uçak Projeleri, Havacılık Yükseltmeleri ve Savunma Sistemleri gibi alanlarda önemli çalışmalar yapan TUSAŞ’ın binlerce çalışanı bulunuyor.

TUSAŞ’TA NE OLDU?

23 Ekim Çarşamba günü TUSAŞ’ın Ankara’nın Kahramankazan ilçesindeki tesislerinde patlama ve silah seslerinin duyulması üzerine bölgeye güvenlik güçleri, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.

 

Exit mobile version