Timur Cihantimur’un Türkiye’ye iadesi davasında ara karar alındı

Ehliyetsiz kullandığı aracıyla Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olan Timur Cihantimur’un Türkiye'ye iadesi davasında, tutukluluğunun devamına karar verildi ve duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

cihantimur habermeydan

Timur Cihantimur’un Türkiye’ye iadesi davasında ara karar alındı.

İstanbul’da ehliyetsiz kullandığı araçla Oğuz Murat Aci’nin ölümüne sebep olan Timur Cihantimur, Türkiye’ye iadesiyle ilgili davada ABD’de üçüncü kez hakim karşısına çıktı. Boston’daki John Joseph Moakley Adliyesi’nde görülen duruşmada, Cihantimur’un tutukluluğunun devamına karar verildi ve duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

1 Mart’ta yaşanan kazanın ardından, Timur Cihantimur’un annesi Eylem Tok tarafından kaçırıldığı belirtildi. Duruşmada, Cihantimur’un avukatı, müvekkilinin bir saldırıya uğradığını ve derhal kefaletle serbest bırakılmasını talep etti. Ancak yargıç, saldırının tek seferlik bir olay olduğunu belirterek, Cihantimur’un kaçma şüphesi olduğunu ifade etti.

Duruşma yaklaşık bir saat sürdü ve Cihantimur’un avukatları, Türkiye’deki dosyanın henüz soruşturma aşamasında olduğunu savundu. Savcı, Cihantimur’un ABD vatandaşı olmasının iadeye engel olmadığını vurguladı. Yargıç, taraflara 8 sayfalık bir beyan sunmaları için bir hafta süre verdi ve bir hafta içinde yeni bir karar bekleniyor.

Cihantimur, duruşmaya gülerek girdi. Cihantimur’un annesi Eylem Tok’un davası da daha önce ertelenmişti. Türkiye, iki ismin de ABD’den iadesini talep etmişti. 1 Mart’ta İstanbul’un Eyüpsultan ilçesinde gerçekleşen kazada Oğuz Murat Aci yaşamını yitirmişti.

Exit mobile version