Ticaret Bakanlığı 92 denetmen yardımcısı alımı yapacak

2023 yılı için Ticaret Bakanlığı Memur alımı ilanı yayımlandı. Açıklamasının ardından başvuru tarihi sorgulanmaya başlandı. İşte detaylar...

ticaret bakanligi habermeydan

Resmi gazetede 30 Aralık 2022 tarihinde yayımlanmış olan memur alımı ilanına göre Ticaret Bakanlığı, Taşra teşkilatı birimlerindeki eksikliği karşılamak üzere 92 ticaret denetmen yardımcısı alımı yapacağını duyurdu.

Bakanlığın taşra teşkilatında genel idare hizmetleri sınıfından 8’inci ve 9’uncu derece kadrolara atanmak üzere, giriş sınavı ile ticaret denetmen yardımcısı alınacak. Buna göre, 36 ziraat mühendisi, 18 gıda mühendisi, 16 kimya mühendisi, 9 tekstil mühendisi görevlendirilecek. Kimya öğrenim dalında 7, biyoloji öğrenim dalında da 6 kişi istihdam edilecek.

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Şartlar Nelerdir?

Bakanlık adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri talep edecek. Bu kapsamda özel olarak ise, Yaş, KPSS ve Eğitim şartları aranacak.

Sözlü sınav yapılacak

Giriş sınavı, sözlü olarak yapılacak. Sözlü sınava, öğrenim dalları itibarıyla KPSS puanı en yüksek adaydan başlamak üzere, belirtilen kadro sayısının üç katı kadar aday çağrılacak.

Yaş Şartı Nedir?

Ocak ayının ilk günü itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak.

Eğitim şartı Nedir?

Alım yapılacak alanlardan en az dört yıllık eğitim veren üniversite fakültelerinden mezun olmuş olmak.

Başvurular ne zaman, nasıl yapılacak?

Sınav başvuruları, e-Devlet (Ticaret Bakanlığı-Kariyer Kapısı) ve “https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr” üzerinden yapılacak.
Ankara’da gerçekleştirilecek sözlü sınavın tarih, yer ve saat bilgisi, Bakanlığın internet sitesinden duyurulacak.

 

Exit mobile version