THY, Hatay Havalimanı’na ilk uçuşunu yaptı

THY, Kahramanmaraş merkezli depremlerden dolayı hasar gören ve bugün onarımı tamamlanan Hatay Havalimanı pistine, deneme amaçlı ilk uçuşunu yaptı.

Hatay Havalimani Habermeydan

Kahramanmaraş merkezli depremlerinin ardından kullanılamaz hale gelen Hatay Havalimanı pistinde oluşan tahribatın onarım çalışmaları kapsamında, İGA inşaat ve teknik ekipleri 96 saat aralıksız çalışarak, pistte zarar gören tüm noktalara müdahale ederek Hatay Havalimanını 12 Şubat Pazar günü operasyona hazır hale getirdi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından üç kilometrelik pistin 45 ayrı noktasında oluşan parçalanma ve yarıklar sebebiyle Hatay Havalimanı ulaşıma kapatılmıştı. Hatay Şehir merkezine yaklaşık altı kilometre mesafede bulunan lojistik yardımların zamanında bölgeye ulaşabilmesi için kritik öneme sahip Hatay Havalimanı’nın pistinin öncelikli olan iki kilometrelik bölümündeki çalışmalar, 12 Şubat Pazar günü itibarıyla tamamlanarak; operasyona hazır hale getirildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığın sosyal medya hesabından, Hatay Havalimanı’na ilişkin paylaşımda bulunuldu. Havalimanının pistinin onarım öncesi ve sonrası görsellerinin de yer aldığı paylaşımda, “Hatay Havalimanı pistindeki hasarı hızlıca onardık. Havalimanımız bugün hizmet vermeye başladı.” ifadesi kullanıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ise yaptığı paylaşımda “Hatay Havalimanı pistindeki bütün hasarları hızlıca onardık. Kontrol uçuşları başladı” dedi.

Exit mobile version