TEM’de operasyon: 3 araçta 101 ruhsatsız tabanca ele geçirildi

TEM Otoyolu'nun Kocaeli geçişinde durdurulan 3 araçta, parçalara ayrılmış ve montaj sonrası kullanıma hazır hale getirilebilen 101 ruhsatsız tabanca ile 299 şarjör ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan 5 şüpheli tutuklandı.

silah habermeydan

TEM’de operasyon…

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kaçakçılıkla mücadele kapsamında başarılı bir operasyona imza attı. Ekipler, 3 gün önce aldıkları istihbarat doğrultusunda TEM Otoyolu’nun Kocaeli geçişinde şüpheli görülen 3 otomobili durdurdu. Araçlarda yapılan detaylı aramalarda, parçalara ayrılmış ve montajı tamamlandıktan sonra atışa hazır hale getirilebilecek 101 ruhsatsız tabanca ile bu tabancalara ait 299 şarjör ele geçirildi. Silahlar ve şarjörler, koliler içerisine gizlenmiş halde bulundu.

Operasyon kapsamında 5 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler, kaçak silah ticareti yapmakla suçlanıyor. Ele geçirilen tabancaların yasa dışı yollardan ülkeye sokulmuş olabileceği değerlendiriliyor. Silahların montajının yapılarak piyasaya sürülmeye hazırlandığı tahmin ediliyor. Emniyet birimleri, olaya ilişkin geniş çaplı bir soruşturma başlattı.

Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildiler. Dün çıkarıldıkları mahkemede suçları sabit görülen 5 zanlı, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Kaçakçılıkla mücadele kapsamında düzenlenen bu operasyonun, yasa dışı silah ticaretine büyük bir darbe vurduğu düşünülüyor.

Exit mobile version