Tekirdağ Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın depremzede kararı olay oldu

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından otele yerleştirilen depremzedelerin, seçimlerden sonra bulundukları otelden çıkarılma kararı ortalığı karıştırdı.

Tekirdag Belediye Baskani habermeydan

Tekirdağ Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın depremzede kararı olay oldu.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin, 14 Mayıs seçimlerinin ardından skandal bir karara imza attığı iddia edildi. Türkiye’nin gündemine oturan bu iddiaya göre, Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesine bağlı Kumbağ mahallesindeki otellere yerleştirilen depremzedeler ile ilgili Büyükşehir Belediyesi, seçimin hemen ardından tahliye kararı aldı.

Kentte konaklayan depremzedelerin konaklama süre kontratı 13 Ağustos 2023 olmasına rağmen 21 Mayıs 2023 günü misafirhaneleri boşaltmaları istenmesine depremzedeler tepki gösterdi. Duyuru üzerine AFAD Başkanlığı, Tekirdağ Valiliği’nden depremzedelerin tüm masraflarının karşılanarak, otel tahsis edilmesini istedi. Büyükşehir Belediyesi’nden gece yarısı yapılan açıklamada, “Deprem bölgesi bir türlü toparlanamayıp, geçici konteyner kentleri yeterince kurulamayınca, ilgili daireye gerekli talimatlar verilerek süre uzatılmıştır. Konunun çirkin bir şekilde siyasete alet edilmesi oldukça düşündürücüdür” ifadelerine yer verildi.

Kadir Albayrak kimdir?

İlk, orta ve lise eğitimini Tekirdağ’da tamamladı. 1971 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Vatani görevini tamamlamasının ardından Tekel Tekirdağ İçki Fabrikası’nın mühendis kadrosunda işe başladı. Mühendis olarak girdiği fabrikada sırasıyla; laboratuvar şefi, şarap-rakı üretim amiri, işletme şefi, müdür yardımcısı ve son 15 yılda da fabrika müdürü olarak görev yaptı.

2007 yılında emekliye ayrıldı. 2010-2012 yılları arasında CHP Tekirdağ İl Başkanlığı görevini yürüttü. 30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimler sonucunda 6 Aralık 2012 tarihinde 6360 Kanun Numarası ile kurulan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine seçildi. 8 Nisan 2014 tarihinde görevi devraldı. 8 Nisan 2019’da 2. Dönem Büyükşehir Başkanlığına başladı. 2021 yılında Macaristan Liyakat Nişanı ile ödüllendirilmiştir

Exit mobile version