Tarihi sura asılan ‘Ebu Ubeyde’ posteri indirildi

Diyarbakır'da, tarihi surlardan birinde, Hamas'ın silahlı kanadı olan İzzeddin El-Kassam Tugayları'nın Sözcüsü Ebu Ubeyde'nin afişi asıldı.

ebu ubeyde posteri habermeydan

Tarihi sura asılan ‘Ebu Ubeyde’ posteri indirildi.

Diyarbakır kentinde yaşanan olay, tarihi surların üzerinde asılan bir afişle gündeme gelmişti. Fakat afiş, kısa süre sonra indirildi ve bu durum, kentin sosyal ve kültürel dokusunda tartışmalara yol açtı. Cuma namazının ardından, bir grup tarafından tarihi Sur ilçesindeki 5 bin 800 metrelik surlardan birine Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları’nın Sözcüsü Ebu Ubeyde’nin posterinin asılmasıyla ilgili olarak halk arasında farklı görüşler dile getirildi.

Posterin üzerinde yer alan ‘Diyarbakır’dan Ebu Ubeyde’ye bin selam’ ifadesi, hem destek hem de eleştiri topladı. Bu durum, kentin tarihine ve kültürel mirasına duyulan hassasiyeti ön plana çıkardı. Özellikle UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan ve koruma altında olan tarihi yapının, bu tür afişlerle donatılmasının uygun olup olmadığı konusu tartışmalara neden oldu.

Toplumun bir kesimi, bu tür politik ifadelerin tarihi yapıların korunmasıyla bağdaşmadığını savunurken, diğer bir kesim ise bu tür eylemlerin özgürlük ve ifade hakkıyla ilişkilendirilmesi gerektiğini belirtti. Ancak, tarihi yapıların korunması ve kültürel zenginliğin önemi konusunda genel bir fikir birliği vardı. Bu nedenle, afişin indirilmesiyle ilgili karar, tarihi yapıların korunması adına atılmış önemli bir adım olarak değerlendirildi.

 

Exit mobile version