Tarihçi İlber Ortaylı’dan şirketlere çağrı: Millete olan borcunuzu ödeme zamanı, gün bugün

Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, Kahramanmaraş'ta meydana gelen 2 depremin ardından sosyal medya hesabından çektiği video ile, inşaat sektöründeki şirketlere yardım çağrısında bulundu. Ortaylı, "Millete olan borcunuzu ödeme zamanı. Şirketler tüm imkanlarıyla seferber olmalı, gün bugün" dedi.

Ilber Ortayli Habermeydan

Türkiye’yi büyük üzüntüye sokan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, inşaat sektöründeki şirketlere yardım çağrısında bulundu. Ortaylı sosyal medya hesabından çektiği videoda şu ifadeleri kullandı:

“Hiç şüphesiz ki kendilerinden en çok vazife beklenen büyük inşaat şirketleridir. Türkiye inşaat sektörünün kalkınması için çok gayret etti. Bütün zenginliğimiz en çok orada toplanıyor. Şimdi herkesin millete olan borcunu ödemesi gerekiyor. Bazı şirketlerimiz faaliyete geçtiler ama bizce sayıları az bütün imkanlarıyla icabında yurdun başka yerlerindeki inşaat faaliyetlerin tatil ederek kıymetli elemanlarını makine ve diğer teknik araçlarını bu bölgeye sevk etmeliler”.

Exit mobile version