Taksim’de Onur Yürüyüşü ablukası: Meydan kapatıldı, metro seferleri durduruldu

Bugün yapılacak olan Onur Yürüyüşü nedeniyle Taksim Meydanı, İstanbul Valiliği tarafından kapatıldı. Ayrıca, Taksim ve Şişhane metro istasyonları da işletmeye kapatıldı.

taksim abluka habermeydan

Taksim’de Onur Yürüyüşü ablukası…

İstanbul Trans Onur Haftası kapsamında düzenlenen etkinliklerden biri olan bugünkü Taksim Meydanı’nda gerçekleştirilecek Onur Yürüyüşü nedeniyle İstanbul Valiliği tarafından alınan kararla meydanın kapatıldığı bildirildi. Meydanın çevresi polis barikatlarıyla kapatılarak yaya girişine izin verilmedi.
Taksim Meydanı’na çıkan yollar araç trafiğine açık bırakılırken, M2 Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı’nın Taksim ve Şişhane istasyonları ile F1 Taksim-Kabataş Füniküler hattı da İstanbul Valiliği kararıyla 10.00 itibariyle ikinci bir duyuruya kadar kapatıldı. Metro hattının kapatıldığından haberi olmayan turistler ve vatandaşlar farklı noktalara yönlendirildi.

İstanbul Valiliği’nin aldığı karar doğrultusunda konuyla ilgili Metro İstanbul’un sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “23 Haziran Pazar günü saat 10.00 itibarıyla ikinci bir duyuruya kadar M2 Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı’nın Taksim ve Şişhane istasyonları ile F1 Taksim-Kabataş Füniküler Hattı işletmeye kapalı olacaktır. Araçlarımız Taksim ve Şişhane istasyonlarında durmayarak seferine devam edecektir” ifadelerine yer verildi.

Exit mobile version