Spotify paylaştı! 2023’te en çok dinlenen sanatçılar ve şarkıları

Spotify Wrapped, 2023'ün en çok dinlenen sanatçılarını, şarkılarını ve albümlerini paylaştı. İşte Türkiye'de en çok dinlenen sanatçılar ve şarkılar...

Spotify habermeydan

Spotify paylaştı! 2023’te en çok dinlenen sanatçılar ve şarkıları.

Spotify, her yıl kullanıcıların o yıl içerisinde en çok dinledikleri müziklerin listesini ve istatistiğini paylaşıyor. Yayın platformu tarafından her yıl paylaşılan bu içerik, bu yıl farklı olarak dinleme alışkanlıklarınıza göre size bir şehir yakıştırıyor. Ayrıca 2023’te en çok dinlediğiniz sanatçılar tarafından kaydedilen teşekkür ve yeni yıl mesajları ile yıla veda etme imkanı tanıyor. Bu yılın sizin için favori şarkılarını kişisel kütüphanenize çalma listesi olarak kaydedip, geçtiğimiz yıla genel bir bakış imkanı sunuyor.

En çok dinlenen sanatçı

Türkiye’de 2023’ün en çok dinlenen sanatçısı pop türünde tanınan Semicenk oldu ve 2018’den beri zirvede olan rap’i tahtından ederek 2023’ün en çok dinlenen şarkıları listesine 4 şarkıyla girdi. Geçen yılın en çok dinlenen sanatçısı UZI, bu yıl ikinci sıraya geriledi. Sezen Aksu ise üçüncü sırada yer aldı. Motive ve Lvbel C5 ise sırasıyla listenin dördüncü ve beşinci sırasında yer aldı.

En çok dinlenen şarkı

Bu sene yılın en çok dinlenen şarkısı Simge’den “Aşkın Olayım” oldu. Galatasaraylı futbolcu Icardi ile özdeşleşen şarkının ünü, futbol sahalarından tüm Türkiye’ye ulaştı. Semicenk ve Reymen’den “Yana Yana” listeye ikinci sıradan girerken, Lvbel C5 ve Güneş’ten “NKBİ X YAPAMAM – Remix” üçüncü sırada yer aldı. Bunların ardından AFFETMEM ile BLOK3 dördüncü; Pişman Değilim ile Semicenk ve Doğu Swag ise beşinci sıradan takip etti.

En çok dinlenen kadın sanatçı

2017’den beri zirvesindeki ismin değişmediği en çok dinlenen kadın sanatçılar listesinde 2023’te de birinci yine Sezen Aksu oldu. Onu, Güneş takip ederken listenin üçüncü sırasında ise Melike Şahin yer aldı. Simge ve Hande Yener ise en çok dinlenen kadın sanatçılar sıralamasında dördüncü ve beşinci sıraya yerleşti.

En çok dinlenen albüm

2023’ün en çok dinlenen albümleri sıralamasında Motive’den ROMANTİK listenin zirvesine yerleşti. İki albümüyle birden ilk 10’a giren UZI ise EL CHAVO ile ikinci sırada yer alıyor. Heijan ve Muti’nin bu yılki hit albümü Hermano üçüncü olurken Mabel Matiz’in son albümü Fatih onu dördüncü olarak takip etti. Mabel Matiz aynı zamanda 2018 albümü Maya ile de yılın Top 10 albümleri arasında yer aldı. 2023’ün en çok dinlenen albümlerinin beşinci sırasına ise Simge’den Ben Bazen yerleşti.

En çok dinlenen podcast

Türkiye’de 2023 yılında en çok dinlenen podcast, bir kez daha Ortamlarda Satılacak Bilgi oldu.

 

Exit mobile version