Son Dakika! FETÖ’nün “Kasa Evi” Operasyonu Tamamlandı!

FETÖ'nün Türkiye'deki finans yapılanmasına dair 59 ilde operasyon düzenlendi. İstanbul'daki operasyonda ise FETÖ'nün tüm paralarının toplandığı bir kasa ev bulundu.

feto kasa evi 1

Fethullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yapılan operasyonların ardı arkası kesilmiyor. Türkiye’de bulunan finansal yapılanmasına dair toplanan belgelerle birlikte; geçtiğimiz günlerde 59 ili kapsayan bir operasyon başlatıldı. Operasyonun İstanbul ayağını ise, Kayaşehir’de yer alan bir ev oluşturmaktaydı. Emniyet güçlerinin topladığı belgelerden yola çıkarak yapılan operasyon başarılı oldu ve terör örgütüne ait olan paralar ele geçirildi. Kasa ev olduğu ortaya çıkan binanın içerisinde bulunan 12 milyon liraya el konuldu.

KOM Daire Başkanlığı’nın 8 aydır devam ettirdiği finansal operasyon, toplamda 20 milyon banka hesabının incelenmesiyle şekillendi. Bu sayede FETÖ’nün kullandığı gizli hesaplara ulaşan KOM yetkilileri; FETÖ hesaplarına para taşıyan 704 kuryenin izini buldu. Örgütün çöküşüne gidecek süreçte büyük önem taşıyan bu operasyon, fiziksel boyutta olması nedeniyle birçok kurumun harekete geçmesine yol açtı. TEM Daire Başkanlığı, İstihbarat Daire Başkanlığı, Siber Daire Başkanlığı, MASAK ve MİT de operasyonu destekleyen ekipler arasında yer aldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün düzenlediği operasyon; beklenenden çok daha büyük bir başarıyla tamamlandı. FETÖ’ye ait olan paraların tutulduğu kasa evi tespit eden emniyet güçleri, Başakşehir ilçesine bağlı Kayaşehir’de geniş çaplı bir operasyon düzenledi. Eve yapılan baskında, örgütün fiziksel olarak sakladığı tüm nakit para ele geçirildi ve Emniyet Müdürlüğü envanterine eklendi.

Boya Kutularında Para Saklanmış!

Kasa ev olarak tanımlanan yapıda, balkon bölümünde bulunan özel bir bölme açıldı ve içerisinden beklenmedik bir para saklama yöntemi ortaya çıktı. Boya kutuları içerisinde paralarını istifleyen FETÖ mensupları, bu kutuları da balkonda yaptıkları gizleme sisteminin içerisinde tutmaktaydı. Emniyet yetkililerinin yaptığı operasyon sayesinde, FETÖ’nün ekonomik alanda zayıflamasında önemli bir adım atıldı. 12 milyon lira nakit paranın yer aldığı bu kutular kayıt altına alındı ve kamuoyuna servis edildi.

Toplamda 59 ilde yapılan operasyonlarda ise 543 kişinin gözaltına alındığı ortaya çıktı. “Mahrem kurye” olarak kodlanan şahısların ele geçirildiği öğrenilirken; bu şahısların gizli para taşıyıcılığı yaptığı da hesap hareketlerinden ve yaptıkları telefon görüşmelerinden tespit edildi. Türk Lirası ve birçok farklı dövizin ele geçirildiği FETÖ finans operasyonu, ülkemiz ekonomisine 12 milyon liranın birkaç dakikada dahil edilmesini de sağlamayı başardı. İstanbul’daki operasyonla bu miktara ulaşan emniyet yetkililerinin; Anadolu’daki kasa evleri de araştırmaya başladığı ve buralardan da yüklü miktarların ele geçirileceğine kesin gözüyle baktıkları da gelen iddialar arasında.

Exit mobile version