SOLOTÜRK 29 Ekim’de Uçacak

F-16 gösteri ekibi SOLOTÜRK, Cumhuriyet Bayramı'nda İstanbul'da gösteri uçuşu gerçekleştirecek.

SOLOTURK habermeydan

SOLOTÜRK 29 Ekim’de Uçacak.

Dünyanın en iyi pilotları arasında yer alan Türk Hava Kuvvetleri’nin F-16 gösteri ekibi SOLOTÜRK, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda İstanbul’daki Maltepe Sahil Parkı’nda gösteri uçuşu yapacak. SOLOTÜRK, 28 Ekim günü saat 16.00’da selamlama uçuşu, 29 Ekim’de de saat 16.00’da gösteri uçuşu gerçekleştirecek.

Solotürk nedir?

Solotürk tek uçakla yani solo olarak akrobasi gösterisi yapan takımın adıdır. Solotürk gösterilerinde tek uçak ve tek pilot izleriz ancak arkasında büyük bir ekip vardır. Takımda genel olarak 2 pilot aktif görev yapar. Solotürk çalışmaları Konya’da bulunan 3. Ana Jet Üs 132. Filo Komutanlığı’nda sürdürülmektedir.

Zaman zaman değişiklik gösterse de Solotürk ekibi 11 kişiden oluşmaktadır. 2 pilot, 9 bakım personeli ile 2 basın ve halkla ilişkiler sorumlusundan oluşan takımda bugüne kadar 7 pilot görev almış ve gösterilerde 4 uçak kullanılmıştır.

Solotürk nasıl ve ne zaman kuruldu?

Tek uçakla akrobasi gösterileri yapma fikri Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından 25 Kasım 2009 tarihinde ortaya atıldı. Çalışmalar 2010 yılında başladı ve ekip seçmesi yapıldı. Tam olarak kurulması 2011 yılını bulsa da ordu içindeki ilk gösterisini 10 Eylül 2010 tarihinde yaptı.

Tarihler 15 Nisan 2011’i gösterdiğinde ise Solotürk ilk gösterisi ile halkın huzuruna çıktı. Bu tarih son derece önemlidir. Çünkü Türk Hava Kuvvetleri’nin kuruluş tarihi 1911 olarak kabul edilir. Yani Solotürk, Türk milletine ilk gösterisini Türk Hava Kuvvetleri’nin 100. yılında yapmış ve Türk pilotlarının ustalığını tüm dünyaya göstermiştir.

 

Exit mobile version