Soğuk hava dalgası La Nina geliyor!

Ülke genelinde sıcak başlayan hava yerini yağışa bırakıyor. Meteoroloji'den alınan son bilgilere göre özellikle Marmara bölgesi 5 gün boyunca yağışlı havanın etkisi altına girecek.

Soguk hava dalgasi La Nina geliyor habermeydan

Soğuk hava dalgası La Nina geliyor!

Türkiye genelinde Kasım ayı ile birlikte kışa tam anlamıyla giriş yapılacak. Meteoroloji uzmanları, yaz aylarındaki sıcak hava dalgası El Nino’nun Kasım ayında yerini soğuk hava dalgası La Nina’ya bırakacağını öngörüyor. Ayrıca uzamanlar bu yılın bol kar yağışlı geçeceğini bekliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; yurt genelinin parçalı ve az bulutlu, zamanla kuzeybatı kesimlerinin çok bulutlu, gece saatlerinden sonra Trakya ile Çanakkale ve İstanbul çevreleri ile Balıkesir’in batı ilçelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde batı, iç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis bekleniyor.

CUMA GÜNÜ DOĞU VE KARADENİZ YAĞIŞLI

10 Kasım Cuma günü ise Çanakkale ve Antalya dışında yurdun batı kesiminde yağış beklenmiyor. Ankara ve İstanbul’da sıcaklığın 18, İzmir’de ise 24 derece olacağı tahmin ediliyor. Bunun yanı sıra İç, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Karadeniz’de sağanak yağış bekleniyor.

HAFTA SONU BATIDA SAĞANAK VAR

Cumartesi ve pazar günü sıcaklıklar 3-4 derece yükselirken Marmara, Ege ve Akdeniz’de sağanak bekleniyor. Pazar günü ise Başkent ve İstanbul 21 derece yağmurlu, İzmir 23 derece yağmurlu olarak hava durumu haritasına yansıyor.

PAZARTESİ YURT GENELİNDE SAĞANAK

Yağış, haftanın ilk iş gününde de devam ediyor. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri dışında yurdun genelinde sağanak yağış bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI

Önemli bir değişiklik olmayacağı, yurt genelinde mevsim normallerinin (5-8 derece) üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR

Genellikle güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

LA NİNA NEDİR?

La Nina, Pasifik Okyanusu’nun ekvatoral bandındaki okyanus sıcaklıklarındaki değişikliklerin bir sonucu olarak birkaç yılda bir meydana gelen karmaşık bir hava durumu modelidir. La Nina, pasifik okyanusu üzerinde etkili olan bir hava akımına verilen ad olarak adlandırılabilir.

La Nina döneminde, Orta Pasifik Okyanusu’nun doğu ekvator kısmındaki deniz yüzeyi sıcaklığı normalden 3–5 °C (5,4–9 °F) daha düşük olacaktır. La Nina’nın ortaya çıkışı genellikle beş aydan uzun sürer. El Niño ve La Niña, dünyadaki hava değişikliklerinin göstergesi olabilir.

Exit mobile version