Site şebekesine yapılan üçüncü operasyon: 19 kişi gözaltına alındı

Esenyurt'ta bir suç örgütü, site yönetimini silah zoruyla ele geçirerek 212 daireyi 785 kişiye satmıştı. Bu suç örgütü üyelerine yönelik üçüncü operasyon gerçekleştirildi ve operasyon kapsamında site sakinlerine tehdit ve şiddet uygulayan 19 şüpheli gözaltına alındı.

operasyon habermeydan

Site şebekesine yapılan üçüncü operasyonda 19 kişi gözaltına alındı.

Esenyurt’ta bir site projesinin eski ortağı Mehmet Ö.’nün yönlendirdiği Nihat A. ve Çetin Ş., sitedeki yönetimi silah zoruyla ele geçirerek 212 daireyi ikiz satışlarla 785 kişiye satan bir şebekeyi kurmuştu. Bu şebekeye yapılan şikayetlerin ardından yetkililer tarafından üçüncü operasyon düzenlendi. Daha önce de Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen 2 ayrı operasyonda şebeke liderleri Nihat A. ve Çetin Ş. dahil 35 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Yapılan araştırmalar sonucunda, şebekeyle bağlantılı kişilerin halen site sakinlerini tehdit ederek direnenleri de darp ettikleri tespit edildi. Bunun üzerine yetkililer, şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı. İstanbul ve İzmir’de tespit edilen birçok adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi ve operasyon kapsamında 19 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 1 adet ruhsatsız tabanca ve 35 fişek ele geçirildi.

Exit mobile version