Sinop’ta, ‘Mutlu Çarşamba’ günleri başladı!

Sinop'ta, Gençlik ve Spor Bakanlığı himayesinde yürütülen “Mutlu Çarşamba” projesi kapsamında özel gereksinimli bireylerin sportif ve sosyal etkinliklerinin açılış programı yapıldı.

sinop ta mutlu carsamba gunleri basladi habermeydan

Sinop’ta, ‘Mutlu Çarşamba’ günleri başladı!

Sinop‘ta, Gençlik ve Spor Bakanlığı himayesinde yürütülen “Mutlu Çarşamba” projesi kapsamında özel gereksinimli bireylerin sportif ve sosyal etkinliklerinin açılış programı yapıldı.

Sinop Gazi Çelebi Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen programa Sinop Valisi Mustafa Özarslan ve eşi Reva Beray Özarslan, Sinop Vali Yardımcısı Ali Osman Bulat, Sinop Üniversitesi Rektörü Şakir Taşdemir, Sinop Emniyet Müdürü Sibel Kılıçarslan, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Cebeci ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Hizmetleri Müdürü Şükrü Özgenç, protokol üyeleri, kurum müdürleri, özel gereksinimli bireyler ve aileleri katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Sinol Valisi Mustafa Özarslan, “Özel gereksinimli bireylerimizin, sosyal ve kültürel faaliyetlere etkin olarak katılmalarını sağlamak, spor, sanat ve eğitim hayatlarına destek olmak en önemli önceliklerimizden biridir. Kıymetli eşim Reva Beray Özarslan Hanımefendi’nin himayesinde başlatmış olduğumuz ‘’Mutlu Çarşamba’’ projesine bu yıl da devam etmenin mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Mutlu Çarşamba projemizin Özel bireylerimize ve sevgili ailelerine hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

‘Mutlu Çarşamba’ projesi, özel gereksinimli bireylerin topluma entegrasyonunu artırmak ve sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlere daha aktif katılımlarını sağlamak amacıyla önemli adımlar attı.

Açılış programında özel gereksinimli bireyler, çeşitli spor etkinliklerine katılarak keyifli anlar yaşadı. Sinop Valisi Mustafa Özarslan, özel gereksinimli bireylerle tenis ve badminton oynayarak eğlenceli zaman geçirdi.

Exit mobile version