Sinop’ta deniz suyunun ani soğumasıyla tonlarca balık kıyıya vurdu

Sinop'ta deniz suyunun aniden soğumasıyla şoka girerek yarı baygın şekilde su yüzüne çıkarak kıyıya vuran tonlarca balık vatandaşlar ve balıkçılar tarafından toplandı.

sinop ta deniz suyunun sogumasiyla tonlarca balik kiyiya vurdu habermeydan

Sinop’ta deniz suyunun ani soğumasıyla tonlarca balık kıyıya vurdu.

Sinop‘ta deniz suyunun aniden soğumasıyla şoka girerek yarı baygın şekilde su yüzüne çıkarak kıyıya vuran tonlarca balık vatandaşlar ve balıkçılar tarafından toplandı.

“Deniz soğuğu” olarak adlandırılan ve derinlerde bekleyen soğuk suyun sert rüzgarlarla yer değiştirerek yüzeye çıkmasıyla oluşan doğa olayının yaşandığı Sinop’ta, soğuk suyla şoka giren tonlarca balık kıyıda yarı baygın vaziyette kıyıya vurdu.

Sinop Bülent Ecevid Caddesi İskele sahilinde şoka giren irili ufaklı çok sayıda balığı kıyıda gören balıkçılar tekneler ile ağ atarak, çok sayıda vatandaş ise uyuşmuş vaziyetteki balıkları kepçeler ve oltaların yanı sıra kova, poşetler ve elleriyle de topladı. Balıkları kolayca yakalayan vatandaşlar adeta bayram yaptı.

Sinop Merkez Su Ürünleri Kooperatif Birliği Başkanı Namık Ünlü, yaptığı açıklamada, soğuk suyun çarpmasıyla şoka giren balıkların yarı baygın vaziyette su yüzüne çıktığını söyledi.

Vatandaşlar da kıyıda kolayca balık avlamanın kendilerini sevindirdiğini dile getirirken, balık yakalamaya gelen Ramazan Çor, “Deniz soğuk yaptığı için gün doğrusu esti 2 gün. Arka deniz de soğuk yaptı. Karayel yapınca da Sinop Limanına girdi soğuk. Soğuk yaptığı için de balıklar karaya vurdu. Arkadaşlar da böyle avlarla ve çaparalarla tutmaya çalışıyorlar. Biz de sıyırtmalarla tutuyoruz.  Isparoz ve barbunya var. Arkadaşlar yaklaşık 150 kilogram yakaladılar.” Dedi.

Balıkçıları izlemeye gelen Yalçın özdemir ise, “3,4 gündür gün doğrusu rüzgarı esti. Batı tarafına döndüğü zaman taban suları kenara basar. Dipte ne kadar balık varsa onlar da kaçar. Şuan balıkçılar ve lokantalar para kazanıyor. Biz de boş boş bakıyoruz” dedi.

Exit mobile version