Sinop’lu robotik takımı Türkiye’yi, Estonya’da temsil edecek

Robotex Antalya Ulusal Şampiyonası’nda birincilik elde eden Sinop'lu robotik takımı Asimov Effect Jr, 18-19 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan Robotex Estonya Talinn Uluslararası Şampiyonası'na katılarak Türkiye'yi temsil edecek.

sinoplu robotik takimi turkiyeyi estonyada temsil edecek habermeydan

Sinop’lu robotik takımı Türkiye’yi, Estonya’da temsil edecek.

Robotex Antalya Ulusal Şampiyonası’nda birincilik elde eden Sinop‘lu robotik takımı Asimov Effect Jr, 18-19 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan Robotex Estonya Talinn Uluslararası Şampiyonası’na katılarak Türkiye’yi temsil edecek.

29-30 Nisan tarihlerinde Antalya’da düzenlenen Robotex Ulusal Şampiyonası’na Sinop’tan katılan Asimov Effect Jr robotik takımı, kendi kategorisinde bulunan 17 takımı eleyerek birinci olmaya hak kazandı.

Asimov Effect Jr robotik takımı,18-19 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan Robotex Estonya Talinn Uluslararası Şampiyonası’na katılarak Türkiye’yi temsil edecek.

Asimov Effect Jr Robotik Takımı Koçu ve Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Ecem Kerim, ilk hedeflerinin Türkiye birinciliğini olduğunu ve bunu elde ettiklerini, şimdi ise uluslararası arenada dereceye girmeyi hedeflediklerini söyledi. Kerim, “Okulumuz STEM sınıflarında robotik, kodlama ve yazılım eğitimi alan öğrencilerimiz içinden seçtiğimiz takımımızla ilk önce Safranbolu’da düzenlenen bölge şampiyonasında, ardından Antalya’da toplam 250 takımın katıldığı şampiyonada kendi kategorimizdeki 17 takımı geride bırakarak Türkiye birincisi olduk. Böylelikle ülkemizi Estonya’da düzenlenecek olan Dünya Şampiyonası’nda temsil etme hakkı kazandık. İnanıyoruz ki uluslararası arenada da iddialıyız ve güzel bir dereceyle dönmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Kerim, yarışmaya katılmalarındaki temel gayelerinin derece almanın yanı sıra çağın önde gelen teknolojisi olan robot ve robotik kodlamayı öğrencilere aşılamak olduğunu vurguladı.

Exit mobile version