Sinop ve ilçelerinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri

Sinop'un Boyabat, Erfelek ve Türkeli ilçelerinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla program düzenlendi.

sinop ve ilcelerinde 15 temmuz demokrasi ve milli birlik gunu kutlandi habermeydan

Sinop ve ilçelerinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri.

Sinop’un Boyabat, Erfelek ve Türkeli ilçelerinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla program düzenlendi.

Türkeli ilçesinde kent meydanında düzenlenen programda saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Ardından 15 Temmuz hain darbe girişiminin 7. yılı nedeniyle düzenlenen anma etkinlikleri çerçevesinde ’Milli Birlik Yürüyüşü’ gerçekleştirildi. Saat 21.40’da Merkez Camii önünden başlayan yürüyüşte protokol üyeleri ve vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ve meşaleler ile kortej oluşturdu. Anma etkinlikleri, Merkez Camii önünde düzenlenen program ile devam etti. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan nöbette, günün anlam ve öneminin anlatıldığı slayt gösterimi yapıldı. Program, çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin takdimi ile son buldu.

Erfelek ilçesindeki program ise Hükümet Konağı önünde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü temalı fotoğraflar sergilendi. İlçe Jandarma Komutanlığı önünden başlayarak Hükümet Konağı önüne kadar yürüyüş yapıldı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri sırasıyla;

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının Okunması, Kur’an-ı Kerim Tilaveti, Protokol Konuşmaları, Sinevizyon Gösterileri, Tüm Camilerden Saat 00.13’te Sela Okunması, Demokrasi nöbeti ile devam etti.

Boyabat ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Yürüyüşü etkinlikleri gerçekleştirildi.

Hükümet konağı önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ardından İlçe Kaymakamı Enver Yılmaz ve Belediye Başkanı Hüseyin Coşar, günün anlam ve önemi üzerinde konuştular.

15 Temmuz ruhunu yansıtan slayt, video ve sinevizyon gösterimi yapılması ardından 15 Temmuz Gençlik Koşusu ve 15 Temmuz Şehitleri anısına düzenlenen Puta Koşusu yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol tarafında ödülleri verildi.

 

Exit mobile version