Sinan ateş cinayetinde bilirkişi raporu açıklandı

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili 22 sanığın yargılandığı davada, olaya dair güvenlik kamerası görüntülerinin analiz raporu dosyaya sunuldu. Raporda, tetikçi Eray Özyağcı dışında Sinan Ateş'e ateş eden başka bir kişinin olmadığı belirtiliyor.

sinan ates habermeydan

Sinan ateş cinayetinde bilirkişi raporu açıklandı.

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş, 30 Aralık 2022’de Ankara’da cuma namazı çıkışında ofisine giderken silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybetmişti. Bu olayla ilgili açılan davada, güvenlik kamerası görüntülerinin analizine dair rapor ortaya çıktı. Adli bilişim uzmanı tarafından hazırlanan 21 sayfalık rapor, Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki dava dosyasına eklendi.

Raporda, tutuklu sanık tetikçi Eray Özyağcı’nın saat 13:00’ten itibaren yaklaşık 35 dakika boyunca kaldırımda beklediği, bu süre zarfında telefonuyla ilgilendiği ve çevreyi gözlemlediği ifade edildi. Saat 13:34’te, Eray Özyağcı’nın solunda Selman Bozkurt, sağında Ahmet Keçik ile birlikte yürürken Sinan Ateş’e ateş etmeye başladığı ve bu sırada Ateş’in yere düştüğü belirtildi. Özyağcı’nın yerde yatan Ateş’e ateş etmeye devam ettiği ve bu esnada toz bulutlarının oluştuğu vurgulandı.

Raporda ayrıca, Selman Bozkurt ve Ahmet Keçik’in araçların arkasına koştuğu, Özyağcı’nın Bozkurt’u yaraladığı kaydedildi. Ardından, Ahmet Keçik’in yerde yatan Sinan Ateş’in belindeki silahı alıp, Özyağcı’ya ateş ettiği ifade edildi. Saat 13:42’de, çevredeki vatandaşların yardımıyla 112 ekiplerinin Sinan Ateş ve Selman Bozkurt’a ilk müdahaleyi yaptığı belirtildi.

Raporda, “Eray Özyağcı’nın Sinan Ateş’e defaten ateş ettiği ve başka bir kişinin Ateş’e ateş etmediği görülmektedir” denildi. İlk duruşmada 22 tutuklu sanıktan 10’u tahliye edildi. 19 Temmuz’daki ikinci duruşmada ise savcı, sanıklar Eray Özyağcı, Vedat Balkaya ve Suat Kurt hakkında “tasarlayarak öldürme”, Doğukan Çep ve Tolgahan Demirbaş hakkında ise “kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etti. 11 sanığın “suça yardım” suçundan, 1 sanığın “suçluyu kayırma” suçundan cezalandırılması istenirken, 2 sanığın dosyasının ayrılması ve 3 sanık hakkında beraat talep edildi. Bir sonraki duruşma 30 Eylül’de yapılacak.

Exit mobile version