Seçil Erzan davasında 4 yeni iddianame hazırlandı

Arda Turan, Fernando Muslera ve Emre Belözoğlu gibi ünlü isimleri yüksek kâr vaadiyle dolandırdığı iddia edilen banka müdürü Seçil Erzan hakkında 4 yeni iddianame hazırlandı. Erzan’ın yargılanması Cuma günü başlayacak.

secil erzan habermeydan 1

Seçil Erzan davasında 4 yeni iddianame hazırlandı.

Fatih Terim gibi ünlü isimlerin de dahil olduğunu iddia ederek, yüksek kâr vaadiyle Arda Turan, Fernando Muslera, Emre Belözoğlu ve Selçuk İnan’ın da aralarında bulunduğu 30’dan fazla kişiyi yaklaşık 25 milyon dolar ve 7 milyon 384 bin TL dolandırdığı öne sürülen banka şube müdürü Seçil Erzan hakkında 4 yeni iddianame hazırlandı. İddianamelerin ana dava dosyasıyla birleştirilmemesiyle birlikte Erzan, İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 4 ayrı dava kapsamında 4 Ekim Cuma günü yargılanmaya başlayacak.

3 Milyon Dolarlık Dolandırıcılık İddiası

İddianamelerden birinin müşteki Atilla Baltaş ile şüpheli Seçil Erzan arasındaki olayı kapsadığı, Erzan’ın Baltaş’ı banka bünyesinde yatırım yapacağına ikna ederek 3 milyon dolar aldığı, sonrasında ise sahte belgelerle dolandırdığı belirtildi. İddianameye göre Baltaş, Erzan’a “Bunca insana inanarak yaptım, saf sevgimi kullandın” gibi mesajlar gönderdi.

Erzan, savcılık ifadesinde Baltaş’a verdiği paranın faizle çok üstünü ödediğini, fon adı altında para almadığını ve zorla senet imzalatıldığını iddia etti. Ayrıca, Baltaş’ın kendisini kaçırmak için uçak bileti aldırdığını öne sürdü. Erzan, ‘nitelikli dolandırıcılık’ ve ‘özel belgede sahtecilik’ suçlarından 4 ila 13 yıl hapis cezasıyla yargılanacak.

Exit mobile version