Savcıyı makamında tehdit eden ‘Yeni Doğan’ çetesi adliyeye gönderildi

İstanbul, Çorlu ve Tekirdağ'da gereksiz yere özel hastanedeki yoğun bakım ünitesine yatırılan 12 bebeğin ihmal nedeniyle hayatını kaybettiği iddiaları üzerine savcıyı tehdit eden "Yeni Doğan" çetesi üyesi 8 kişi adliyeye sevk edildi.

yenidogan cetesi habermeydan

Savcıyı makamında tehdit eden ‘Yeni Doğan’ çetesi adliyeye gönderildi.

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, özel hastanedeki yoğun bakım ünitesine yatırılan 12 bebeğin ihmal sonucu öldüğü iddiaları üzerine soruşturma yürüten Cumhuriyet Savcısı Y.E.’nin tehdit edilmesiyle ilgili bir soruşturma başlattı. Olayla bağlantılı olarak 11 kişi gözaltına alındı; bu kişilerden 8’i bugün Büyükçekmece Adliyesi’ne sevk edildi. Diğer 3 şüphelinin ise jandarmada işlemleri devam ediyor.

Olayın Geçmişi

İstanbul merkezli bir hastane çetesinin, haksız kazanç sağlamak amacıyla bebeklerin ölümüne neden olduğu iddia ediliyor. Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde ve İstanbul’un Bağcılar, Büyükçekmece, Esenyurt ve Beylikdüzü’ndeki özel hastanelerde, gereksiz yere yoğun bakım ünitesine yatırılan ve ihmal edilen 12 bebeğin hayatını kaybettiği öne sürüldü.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma, özel hastanelerde dünyaya gelen ya da diğer hastanelerden sevk edilen yeni doğan bebeklerin gereksiz yere yoğun bakım ünitelerine yatırıldığını tespit etti. Yoğun bakım ünitelerinin dolu görünmesi için hastanede kalması gerekmeyen bebeklerin hayatlarının hiçe sayıldığı iddia ediliyor. Bu bebeklerin 14 gün boyunca yoğun bakımda tutulduğu ve buradaki işlemlerin SGK’ya fatura edildiği belirlendi. Bu süre zarfında yeterli bakım göremeyen ve ihmal edilen bebeklerin hayatını kaybettiği öne sürüldü. Tam donanımlı hastanelerin yoğun bakım üniteleri boşken, bebeklerin doktor bile bulunmayan hastanelere yönlendirildiği tespit edildi. Sağlık çalışanlarının 1 milyar TL’lik haksız kazanç elde ettiği iddia ediliyor.

Akademisyenlerden oluşan bir heyetin konuyla ilgili raporunu tamamlayarak iddianame dosyasına sunduğu öğrenildi. Ayrıca, soruşturma kapsamında 25 sağlık çalışanının tutuklandığı ve soruşturmanın genişletilerek sürdüğü kaydedildi.

Exit mobile version