Şanlıurfa’da facia gibi kaza

İçerisinde düzensiz göçmenlerin bulunduğu minibüs Şanlıurfa'da sulama kanalına düştü. Meydana gelen kazada 9 kişi hayatını kaybetti.

sanliurfa kaza habermeydan

Şanlıurfa’nın Harran ilçesine bağlı Öncüler Mahallesi’nde bir minibüsün sulama kanalına düşmesi sonucu gerçekleşen kazada ilk belirlemelere göre 8 kişi yaşamını yitirdi, araçtaki bazı kişiler kurtarıldı. Çevre sakinlerinin ihbarıyla bölgeye çok sayıda sağlık ve kurtarma ekibi sevk edildi. Göçmen kaçakçılığı yaptığı değerlendirilen 1 şüpheli gözaltına alındı.

Valilikten yapılan açıklamada, göçmenleri taşıyan minibüsün devrilmesi sonucu yaralanan 5 göçmenden 3’ünün daha hayatını kaybettiği belirtilerek, “Olayda hayatını kaybeden göçmen sayısı 9 olmuştur. 2 yaralının durumları stabil olup, olay tüm yönleriyle araştırılmaktadır.” ifadesi kullanıldı.

Olay yerinde incelemelerde bulunan Vali Salih Ayhan da gazetecilere yaptığı açıklamada, “Burası tali bir yol, ne için burası kullanıldı? Biliyorsunuz bu göçmen kaçakçılığına yönelik ciddi bir saha çalışması yapıyoruz, arkadaşlarımız ciddi tedbirler aldılar. Maalesef yine de farklı yollardan farklı güzergahlardan faaliyet olabiliyor. İşte onun da gayri yasal bir hususun da acısını burada yaşıyoruz. Sonuçta insanız, göçmen de olsa insanız, üzüntülüyüz. Sağ olanlara jandarmamızda gerekli müşahede yapılıyor, kıyafettir, yeme-içmedir arkadaşlarımız sağlıyorlar.” Vali Ayhan, düzensiz göçmenlerin geçişini organize eden kişinin yakalandığını belirterek, “İşlemleri devam ediyor. Sayın savcımız olay yerinde. Sürecin adli boyutunu yönetiyor. İdari olarak da gerekli tedbirler, tasarruflar ve işlemler devam etmektedir. Acımız büyük, bu olaydan çok derin üzüntü duyduğumuzu ifade etmek istiyorum. Bir daha olmamasını temenni ediyorum.” dedi.

Exit mobile version