Sağlık çalışanlarından yüzde 30’luk zamma tepki

Genel Sağlık-İş Sendikası Genel Başkan Dr. Derya Uğur, yüzde 30 maaş zammına tepki olarak bir günlük iş bırakma eylemi yapacaklarını açıkladı.

saglik calisani is birakma eylemi habermeydan

3 Ocak’ta TÜİK tarafından açıklanan Aralık ayı enflasyonu rakamı sonrasında memur ve emeklinin beklemiş olduğu enflasyon farkı ile net zam oranı belli olmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, memur ve emekli zammını yüzde 30 olarak açıklamıştı. Karardan sonra memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zamma tepki olarak sağlık çalışanları grev kararı aldı.

Genel Sağlık-İş Sendikası Genel Başkan Dr. Derya Uğur, sendikanın resmi sitesinden yapılan açıklamada “Acil hastalar, diyaliz hastaları, gebeler, kanser hastaları, yoğun bakım hastalarının bakımı aksamayacak ve diğer hastalara nöbet düzeninde sağlık hizmeti verilecek şekilde, ülke genelinde 1 günlük iş bırakma eylemleri yapılacaktır” ifadeleri kullandı. Sağlık çalışanları olarak son derece zor ve ağır koşullar altında çalıştıklarını belirten Derya Uğur, açıklanan zam oranını kesinlikle kabul etmediklerini, sağlık çalışanlarının onurlu bir yaşam sürmesi adına mutlaka ek zam yapılması gerektiğini dile getirdi.

Exit mobile version