Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan kılavuza göre, 27 bin yeni personel alımı yapılacak

Sağlık Bakanlığı'nda görevlendirilmek üzere 27 bin sözleşmeli personel alımı için başvuru süreci başladı. ÖSYM tarafından yayımlanan kılavuz, adaylara tercihlerini 21-28 Şubat tarihleri arasında yapma imkanı sunmaktadır.

saglik bakanligi habermeydan

Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan kılavuza göre, 27 bin yeni personel alımı yapılacak.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı, Sağlık Bakanlığı’nın taşra teşkilatında istihdam edilecek 27 bin sözleşmeli personelin Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sonuçlarına göre yerleştirilmesi için başvuru kılavuzunu yayımladı.

ÖSYM’nin resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre, adaylar tercihlerini 21-28 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirebilecekler. Tercih işlemleri 21 Şubat’ta başlamış olup, 28 Şubat saat 23.59’a kadar devam edecektir.

Bu alımlar kapsamında, 15 bin kişi hemşire, 2 bin kişi ebe, bin 540 kişi sağlık teknikeri (ilk ve acil yardım), ve bin 200 kişi sağlık teknikeri (röntgen) kadrolarından istihdam edilecektir.

Adaylar, tercih işlemlerini bireysel olarak, ÖSYM’nin “https://ais.osym.gov.tr” adresinden kimlik numaraları ve aday şifreleri kullanarak “KPSS-2024/5 Tercih Kılavuzu” kurallarına göre gerçekleştirebilecekler.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu atama sürecine ilişkin bilgileri daha önce yaptığı sosyal medya paylaşımında duyurmuştu.

Bakan Koca, paylaşımında, “Bakanlığımızın taşra teşkilatında istihdam edilecek 27 bin sözleşmeli personelin Kamu Personel Seçme Sınavı sonucuna göre ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirmeyle alımına ilişkin kılavuz yayınlandı. Adaylar, tercihlerini 21-28 Şubat arasında ÖSYM internet sitesi üzerinden yapabilecek” ifadelerini kullanmıştı.

 

 

 

Exit mobile version