Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan ‘sahte doktor’ olayına ilişkin açıklamalar

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Tekirdağ'daki sahte doktor olayının titizlikle incelendiğini belirtti.

bakan koca sahte doktor aciklamasi habermeydan

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Beştepe’deki dün gerçekleştirilen kabine toplantısı ardından gündemdeki gelişmelerle ilgili gazetecilere açıklama yaptı. Fahrettin Koca, Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde doktor olmadığı halde doktorluk yaptığı ortaya çıkan Ayşe Özkiraz ile ilgili, “Müfettiş görevlendirdik, biliyorsunuz. Muhtemelen 1-2 gün içinde olay daha net anlaşılmış olacak. Ona göre nasıl bir tedbir almamız gerektiği de netleşecek. Onu da zaten kamuoyuna duyuracağız. Göreve başlaması ve maaş alması gibi bir durum söz konusu değil. Bize herhangi bir belge, beyanda bulunmuşluğu yok. Bu, tamamen hastanede uzman arkadaşa sahte belgelerle sadece gözlemlemek amacıyla kendisine inandırmış olduğu anlaşılıyor. Durum ortaya çıktığında gereken tedbir alınır” diye konuştu. Görevdeki hekimlerin diplomalarının sorgulanması ihtimaliyle ilgili ise, “Ülkemizde sadece hekimler için değil tüm diplomaların nasıl kontrol edileceği bellidir. Biz ayrıca kendi veri tabanımızda da kayıtları tutuyoruz. Güçlü bir bilişim altyapımız var. Bu durum, bizce müstakil bir örnektir. Gereğini yapacağız. Gözlem ve staj amaçlı talepler, il sağlık müdürlükleri aracılığı ile takip edilmelidir. Mevcut uygulamamız da budur. Olayı her boyutu ile değerlendiriyoruz” dedi.

Çin’de Kovid nedeniyle tekrar kapanmaların olmasının sorulmasına Bakan Koca şu şekilde yanıtladı: “Çin baştan beri çok katı karantina kuralları uyguluyor. Bu durum Çin devletinin mücadele yöntemi. Bizde ise durum farklı. Bizde böyle bir durum söz konusu değil. Vakalar 3 binlerde. Önümüzdeki dönemde de büyük bir artış olacağını düşünmüyorum. Çin’deki gibi bir tedbir alma durumumuz da asla söz konusu olmayacak. Biliyorsunuz Turkovac aşımızın bilimsel çalışmaları dünya bilim lüteratürüne girdi. Birçok çalışmamız saygın uluslararası dergilerde yayınlandı. Güvenli, etkili ve güvenilir bir aşımız var. Vatandaşlarımızdan risk grubunda olanlar tereddüt etmeden Turkovac aşımızı olabilirler.”

Exit mobile version