Sabahattin Çakmakoğlu için anma töreni

Ankara'da vefat eden 93 yaşındaki eski Milli Savunma Bakanı ve 23. Dönem MHP Kayseri Milletvekili Sabahattin Çakmakoğlu için Kayseri Valiliği'nde bir tören gerçekleştirildi.

anma toreni habermeydan

Sabahattin Çakmakoğlu için anma töreni…

Eski Milli Savunma Bakanı ve 23. Dönem MHP Kayseri Milletvekili Sabahattin Çakmakoğlu, Ankara’da 93 yaşında hayata veda etti. Uzun yıllar siyaset sahnesinde aktif olarak görev alan Çakmakoğlu’nun cenazesi, memleketi Kayseri’ye getirilerek Kayseri Valiliği’nde düzenlenen bir törenle anıldı. Törene Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ilçe belediye başkanları, siyasi parti il başkanları, Çakmakoğlu’nun ailesi ve sevenlerinden oluşan kalabalık bir grup katıldı.

Törende Çakmakoğlu’nun hayat hikayesi ve siyasi geçmişine dair biyografisi okunarak anma konuşmaları yapıldı. Bu konuşmaların ardından saygı duruşunda bulunuldu ve merhum için dualar edildi. Çakmakoğlu’nun yakınları ve katılımcılar, eski bakanın Türk siyasetinde bıraktığı izleri hatırlatarak onun vatan sevgisi ve hizmet anlayışıyla dolu yaşamına vurgu yaptı. Cenaze, törenin ardından İncesu ilçesine götürülerek cuma namazının ardından aile kabristanında toprağa verilecek. Törene katılanlar, Çakmakoğlu’nun ailesine başsağlığı dileyerek onlara desteklerini iletti.

Exit mobile version