PKK’nın sözde Suriye genel asayiş sorumlusu Müzdelif Taşkın etkisiz hale getirildi

Milli İstihbarat Teşkilatı, Suriye'nin kuzeyindeki Kamışlı'da PKK'nın sözde Suriye genel asayiş sorumlusu, 2007'deki Dağlıca saldırısının planlayıcısı Müzdelif Taşkın'ı etkisiz hale getirdi.

PKKnin sozde Suriye genel asayis sorumlusu Muzdelif Taskin etkisiz hale getirildi habermeydan

PKK’nın sözde Suriye genel asayiş sorumlusu Müzdelif Taşkın etkisiz hale getirildi.

Türkiye’nin “son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar operasyon sürecek” paralosı ile kararlı adımlarla gerçekleştirdiği nokta harekatlara bir yenisi daha eklendi. Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) 2007’de Dağlıca Köyündeki 12 askerin şehit düştüğü, 16 askerin ise yaralandığı saldırının planlayıcısı “Aslan Çele” kod adlı Müzdelif Taşkın’ı Kamışlı-Amude karayolu üzerinde düzenlediği operasyonla etkisiz hale getirdi.

PKK’nın kırsal kadrolarına 1988 yılında katılan Aslan Çele kod adlı Müzdelif Taşkın, geçmişten bu yana örgüt adına yaptığı eylemler nedeniyle MİT’in hedef listesine dahil edildi. MİT, Müzdelif TAŞKIN’ın Irak’tan Suriye’ye geçtiğini tespit etmesinin ardından operasyon için hazırlıklara başladı. Saha ajanlarına, Müzdelif Taşkın’ı an be an takip edilmesi için talimat verildi. Yapılan çalışmalar sonrasında saha ajanları teröristin tüm hareketlerini günlük olarak karargahla paylaştı. MİT tarafından hedefe ilişkin hazırlanan raporlar doğrultusunda operasyon kararı alındı. Operasyon için uygun zamanın gelmesiyle birlikte MİT, Suriye Kamışlı’da yaptığı operasyonla Aslan Çele kod adlı Müzdelif Taşkın’ı etkisiz hale getirdi.

ASLAN ÇELE KOD MÜZDELİF TAŞKIN KİMDİR?

Aslan Çele/Aslan Samura kod isimlerini kullanan Müzdelif Taşkın, PKK adına Irak ve Türkiye’de birçok alanda faaliyet gösterdi. 2010 yılında örgüt tarafından verilen görev neticesinde Zap Eyaleti sorumluları arasında yer aldı. Bilahare Zap alanındaki terörist faaliyetleri dolayısıyla PKK yönetimi tarafından taltif edilerek Avaşin Eyaleti Genel Sorumlusu olarak görevlendirildi. Söz konusu görevinin yanında Irak alanında bulunduğu süreç içerisinde PKK’ya yeni katılan kadrolara askeri ve ideolojik eğitimler verdi.

Ülkemiz tarafından gerçekleştirilen Barış Pınarı Harekatı öncesinde Suriye alanına geçen Müzdelif Taşkın, harekat esnasında PKK/YPG bünyesinde kritik faaliyetler icra etti. Harekatın bitmesini müteakip askeri tecrübeleri dolayısıyla YPG tarafından tünel-mevzilendirme çalışmalarını planlamak ve faaliyete geçirmek adına sorumlu düzeyde görevlendirildi. Son olarak PKK/YPG adına Suriye Asayiş Genel Sorumlusu olarak faaliyetlerine devam eden Müzdelif Taşkın, MİT tarafından gerçekleştirilen operasyon neticesinde etkisiz hale getirildi.

 

Exit mobile version