PKK’lı Bombacının Üzerinde Kandil’den Talimatlar Bulundu!

Geçtiğimiz hafta İstanbul'da yakalanan PKK mensubu bombacı Mehmet Ali Akyol'un üzerinden, örgüt elebaşlarının Kandil'den gönderdiği kriptolu talimatlar çıktı.

kandil kripto

İstanbul İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nün yaptığı araştırmalardan, PKK’nın Yunanistan’daki Lavrion kampında eğitim gören bir bombacının İstanbul’a geldiği ortaya çıkarıldı. “Cemal” kod adıyla şehre gelen Mehmet Ali Akyol isimli teröristin, İstanbul’da birtakım operasyonlara girişeceği bilgisine ulaşılmıştı. 18 Ekim tarihinde çok gizli bir operasyon yapan İstanbul emniyeti; Kartal’da bir adreste tespit ettiği Mehmet Ali Akyol’u yakaladı.

Adres bilgisinin temininden çok kısa bir süre sonra yakalanan Akyol, üzerinde kriptolu bir metnin yer aldığı kağıtla ele geçirildi. Kağıtta yazan kriptolu metnin doğrudan Kandil’den geldiği ve örgütün elebaşlarından Murat Karayılan’ın el yazısının kağıtta yer aldığı tespit edildi. Karayılan’ın yazdığı notlar ve birtakım dokümanlarla birlikte teslim alınan Mehmet Ali Akyol; hakkında hazırlanan dosyanın tamamlanması ve sorgulama işlemleri sonrasında tutuklanarak cezaevine gönderildi.

PKK’lı Bombacı Eyleme Gelmiş!

Yunanistan’da verilen eğitim sonrasında İstanbul’a getirilen Mehmet Ali Akyol’un; Ekim ayı içerisinde İstanbul’da bombalı saldırı planlarıyla şehre geldiği bilgisine ulaşıldı. Teröristin cep telefonundan ortaya çıkarılan bilgilerde de, örgüt kamplarından fotoğrafların ve örgütün üst seviye isimleriyle mesajlaşmaları görüldü. Bu bilgilerle de İstanbul’da sansasyonel bir eylem yapmak istediği görülen Mehmet Ali Akyol; elde edilen bilgiler nedeniyle önemli bir örgüt ismi olarak öne çıktı. PKK’lı bombacının yakalanması, İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü’nün başarılı çalışmalarından biri olarak tanımlandı.

Exit mobile version