Pençe-Kilit ve Fırat Kalkanı’dan terör örgütüne darbe

Terör örgütüne ilişkin operasyonlar hız kesmeden başarı ile devam ediyor. Son olarak Pençe-Kilit ve Fırat Kalkanı bölgelerinden terör örgütüne yönelik operasyon haberi geldi.

pence kilit firat kalkani operasyonu habermeydan

Terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlar devam ederken, Pençe-Kilit bölgesinde gerçekleştirilen operasyon sonrası 2 PKK’lının etkisiz hale getirildiği bildirildi. Milli Savunma Bakanlığı operasyona ilişkin yaptığı açıklamada, ”Bizi ne kar, ne yağmur, ne fırtına ne de zorlu arazi şartları durdurabilir! Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde 2 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi. Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, terör inlerini yerle bir etmeyi azim ve kararlılıkla sürdürecek!” ifadelerine yer verdi.

Pençe-Kilit bölgesindeki operasyonun ardında bir haberde Fırat Kalkanı’ndan geldi. MSB’den bir operasyon açıklaması daha yapıldı. 3 PKK’lı etkisiz hale getirildiği duyuruldu. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, “Kahraman Mehmetçik teröristle mücadelesini Suriye’nin kuzeyinde de etkin ve kararlı şekilde sürdürüyor. Fırat Kalkanı bölgesinde saldırı hazırlığında oldukları tespit edilen 3 PKK/YPG’li terörist bölgedeki ateş destek vasıtalarımızla etkisiz hale getirildi.” denildi.

Exit mobile version