Özgür Özel’den grup toplantısında Meral Akşener açıklaması

Genel Başkan olarak ilk kez CHP grup toplantısında konuşan Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ziyaret edeceği iddiasını yalanladı.

Ozgur Ozelden grup toplantisinda Meral Aksener aciklamasi habermeydan

Özgür Özel’den grup toplantısında Meral Akşener açıklaması.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) milletvekilleri ve il başkanları ile kapalı grup toplantısında bir araya geldi. Konuşmasında 13 yıllık görevi dolayısıyla Kemal Kılıçdaroğlu’na teşekkür eden Özel, “Emekleri unutulmaz, ona vefamızı her fırsatta göstereceğiz” dedi.

Toplantıya gelişinde bir gazetecinin, “Meral Akşener ile yarın bir görüşme yapacağınız belirtiliyor” sözlerine Özel, “Ben de şaşırdım, yok” karşılığını verdi.

Özel’in konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

”İlk kez gölge kabine görevlendirmesi yaptık. Kabine’nin yaptığı her şeyi dakika dakika izleyerek, doğrulara destek vererek, yanlışlara engel olmaya çalışarak yapıcı ve etkin bir şekilde muhalefet yapacağız. Kabinemizi Erdoğan’ın kabinesiyle karşılaştıracak olursak, Erdoğan 18 atama yaptı, biri kadın. Bizim ise 9’u kadın 9’u erkek. Gölge kabinemizi toplumnu tam yarısını oluşturan ve hepimize emekleri olan bütün kadınlara emanet ediyorum.

İlk ziyaretimi söz verdiğim gibi Hatay’a yaptım. Hatayspor büyük acıya ve yıkıma rağmen matem rengiyle maçlarını Mersin’de oynayarak büyük başarılara imza atıyor. Hatay’da 6 Şubat’tan bu yana yüzleri güldüren tek şey Hatayspor’un başarısı. Hatay’a gittim, seçimden önce gittiğimde burada siyaset yapmayacağım demiştim. Oy istemedim.

”DİSK’le beraber Ulus’a kadar yürüyeceğiz”

“Hiç kimseyi geride bırakmamak üzere çalışırız. Tüm sosyal sınıflara, onların sorunlarıyla ilgilenmek üzere eğilmek bizim boynumuzun borcudur. Geçtiğimiz günlerde adalet noktasında ülkenin Cumhurbaşkanı’nın da içinde bulunduğu bir darbe girişimiyle ortaya çıkan Anayasa’yı askıya alma fiili karşısında Barolar Birliği bir eylem yaptı. O eyleme hep birlikte katıldık, destekledik. Hukukçu arkadaşlarımız cübbelerle yürüyerek destek verdiler. Şimdi bir başka yürüyüş var. Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu, Genel Başkanı Arzu Çerkez önderliğinde İstanbul’dan buraya doğru, Ankara’ya doğru yürüyor. Şu anda Düzce ile Eskişehir arasındalar. İl başkanlarımız, ilgili arkadaşlarımız takip ediyorlar. Ankara’da cuma günü ben, grubum ve Ankara’daki üyelerimiz DİSK’le beraber Ulus’a kadar yürüyeceğiz ve onların yürüyüşlerine destek vereceğiz. Çok olacağız ve bu ülkenin kaderini değiştireceğiz.”

”Özgür Özel ön seçimden vazgeçti’ beyanları tamamen asılsızdır”

Grup toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Özel, bir gazetecinin, ‘Belediye başkan adaylarını ön seçimle mi belirleyeceksiniz, yoksa merkez mi belirleyecek?’ sorusuna, “Bugün bütün il başkanlarımızı topladık, öğleden sonra oturup konuşacağız. Bir, milletvekili seçimlerinde kayıtsız şartsız ön seçim var. İki, belediye seçimlerinde mutlaka ve mutlaka mevcut belediye başkanlarımızı anketle ölçeceğiz. Mevcut belediye başkanımız halkın gönlündeyse aday göstereceğiz. Halkın gönlünde değilse o zaman aday belirleyeceğiz. Aday belirlemekte en çok kullanacağımız yöntem, örgüt denetiminde ön seçim olacak. Sandıktan kim çıkarsa onu da adaylaştıracağız. ‘Ön seçim yok. Özgür Özel ön seçimden vazgeçti’ beyanları tamamen asılsızdır ve bunu biraz sonra il başkanlarımızla da konuşacağız. Bu konuda benden şüphe eden herhangi bir il başkanımız, delegemiz yok” cevabını verdi.

Exit mobile version