‘Özel kazanırsa mesleği bırakırım’ demişti! Barış Yarkadaş sözünü tuttu

"Özgür Özel seçimi kazanırsa ben mesleği bırakırım" ifadelerini kullanan gazeteci Barış Yarkadaş, gazetecilik kariyerine son verdiğini açıkladı.

Baris Yarkadas sozunu tuttu habermeydan

‘Özel kazanırsa mesleği bırakırım’ demişti! Barış Yarkadaş sözünü tuttu.

CHP kurultayı öncesinde “Özgür Özel kazanırsa gazeteciliği bırakırım” diyen gazeteci ve TV100 yazarı Barış Yarkadaş, mesleğini bıraktığını açıkladı.

Ankara Spor Salonu’nda gerçekleşen 38. Olağan Kurultay’ı 5 Ekim gecesi Özgür Özel’in galibiyetiyle sona ermişti. CHP’deki Genel Başkanlık yarışında ilk turda sandık başına giden 1366 delegenin verdiği oylarda Kemal Kılıçdaroğlu ile Özgür Özel salt çoğunluğu sağlayamadığı için seçim ikinci tura kaldı. İkinci turda Özgür Özel, Kemal Kılıçdaroğlu’nu geride bırakarak CHP’nin 8. Genel Başkanı oldu.

CHP’de değişimin ardından Yarkadaş’ın, “Özgür Özel seçimi kazanırsa ben mesleği bırakırım” sözleri sosyal medyada gündem oldu.

Yarkadaş kararını canlı yayında açıkladı. Yarkadaş şu ifadeleri kullandı:

”Bir hakem, hakemliği bıraktıktan sonra televizyonda ‘Fenerbahçe Sevilla’yı yenerse ben çiçekli bikiniyle dolaşacağım’ dedi, sözünü tutmadı. Bir yazar, bir sanatçı için ‘Bu kaset satarsa bıyığımı keserim’ dedi, kaset 1 milyon sattı sözünü tutmadı. Bir ekonomist ‘Dolar 3 TL olursa gelin benim yüzüme tükürün’ dedi, dolar 10 TL oldu, o arkadaşımız özür dilemedi. Bir kulüp başkanı ‘Ben başkanlığa kesinlikle aday değilim’ dedi gitti o kulübe başkan oldu. Bir gazeteci ‘Eğer AK Parti paradan altı sıfırı atarsa Taksim’de anırırım dedi, sözünü tutmadı. Dün benimle ilgili tweet yazan bir gazeteci 2005’te ‘Akşam gazetesi TMSF’ye borcunu öderse ben çıkacağım Taksim’de eşek gibi anıracağım’ dedi, sözünü tutmadı. Kamuoyuna verdiğim sözü tutuyorum. Saat 23:49 itibariyle söz verdiğim üzere aktif gazeteciliği bırakıyorum. Siyaset yorumcusu olarak devam edebilirim. Kararımı yarın vereceğim.”

 

Exit mobile version