ÖSYM’den YKS açıklaması

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) ilişkin eğitim bilgisi kontrol, seçme ve onaylama işlemleri başladı.

osym habermeydan

ÖSYM’den YKS açıklaması geldi.

ÖSYM’nin internet sitesinde yayımlanan duyuruya göre, 2024-YKS’ye başvuran adayların, Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden “https://ais.osym.gov.tr/ÖSS/2024/1/BasvuruEgitimGuncelle” adresinden değerlendirme ve yerleştirme işlemlerinde kullanılmasını istedikleri eğitim bilgilerini kontrol etmeleri, seçmeleri ve 28 Haziran saat 16.00’ya kadar onaylamaları gerekiyor. Eğitim bilgilerinde eksiklik veya hata olduğunu düşünen adaylar, düzeltme işlemlerini mezun oldukları veya olacakları ortaöğretim kurumlarıyla görüşerek Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) e-Okul sistemi üzerinden yaptırabilirler. Eğitim bilgisi e-Okul’a eklenemeyecek durumda olan adayların ise eğitim bilgilerini ve varsa okul birinciliği durumlarını Kamu Kurumları İşlemleri Sistemi (KKİS) üzerinden okullarına işlettirmeleri ve sonrasında “https://ais.osym.gov.tr/ÖSS/2024/1/BasvuruEgitimGuncelle” adresinden bu bilgileri seçerek, 28 Haziran saat 16.00’ya kadar onaylatmaları gerekmektedir. Adayların bireysel olarak veya ortaöğretim kurumlarının doğrudan ÖSYM’ye yapacakları değişiklik ve düzeltme talepleri kabul edilmeyecek ve cevaplandırılmayacaktır.

2024-YKS’ye başvuran tüm adayların eğitim bilgisi seçme işlemini gerçekleştirmesi zorunludur. Ortaöğretim Başarı Puanı’na (OBP) ilişkin işlemlerin yapıldığı tarihte, adayın aktif olan tek bir eğitim bilgisi varsa bu bilgi kullanılacaktır. Adayın başvuruda kullandığı eğitim bilgisi, bu tarihte aktif eğitim bilgileri arasında yer almıyorsa adayın en son mezun olduğu eğitim bilgisi kullanılacaktır.

Exit mobile version