Oğuzhan Uğur hakkında soruşturma başlatıldı

Sosyal medya fenomeni Oğuzhan Uğur hakkında, BaBala TV'nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşım sebebiyle soruşturma başlatıldı.

oguzhan ugur hakkinda sorusturma habermeydan

Kahramanmaraş Pazarcık merkezli iki büyük depremin ardından ekibi ile birlikte arama kurtarma çalışmalarına katılan YouTuber Oğuzhan Uğur, BaBala TV’nin sosyal medya hesabı üzerinden paylaşılan yalan haberden dolayı soruşturma açıldı.

Söz konusu paylaşımlarda Kahramanmaraş Kumçatı köyünde barajın çatladığı ve Hatay Yarseli Barajı’nın duvarının çatladığı yönündeki iddiaların yer aldığı öğrenildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, ‘BaBala TV’ sosyal medya hesabının bu yönde paylaşım yaparak depremzede vatandaşlar arasında korku ve paniğe neden olduğu, bu nedenle arama-kurtarma çalışmalarında aksamalara yaşandığı gerekçesiyle, ‘Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma’ suçundan resen soruşturma başlatıldı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Oğuzhan Uğur, “Haberi bir bakanlık yetkilisi teyit ettiği için ekiptekiler paylaşmışlar! Yalan olduğu ortaya çıkınca da hemen silmişler. Yazışma görselleri mevcut. Takipçisi olacaksanız sizinle de paylaşalım…!” dedi.

Öte yandan sosyal medya hesabından tekrar paylaşım yapan Uğur, “İnanılmaz örgütlü ve kötü niyetli bir saldırı altındayız. Elimizdeki verileri toparladık. Birkaç saat içinde detaylı açıklamayı bir video ile yapacağım. Takipte kalınız” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version