Numan Kurtulmuş, TBMM TV’ye ziyarette bulundu

Numan Kurtulmuş, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı olarak TBMM TV'yi ziyaret ederek, kanalın 29. kuruluş yıl dönümünü kutladı.

tbmmtv habermeydan

Numan Kurtulmuş, TBMM TV’ye ziyarette bulundu.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, TBMM TV’yi ziyaret etti. Kurtulmuş, dünyadaki önemli meclis televizyonlarından biri olan TBMM TV’nin, donanımı ve kalitesi itibarıyla dünyada ilk üçte yer aldığını belirtti. TBMM TV’nin yaptığı yayınlarla TBMM’deki faaliyetleri, hem Türkiye hem de dünya kamuoyuna tanıtan bir televizyon olduğunu belirten Kurtulmuş, “TBMM TV’nin, TBMM’deki demokratik faaliyetleri, yasama faaliyetlerini ve milli iradenin kendi görüşünü dünyaya çok daha güçlü aktarabilen önemli bir televizyon haline gelmesi için gayret edeceğiz. Bu anlamda bizim talebimiz, isteğimiz, TBMM TV’nin bir demokrasi platformu haline gelmesidir. 29’uncu yılın hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Kurtulmuş, konuşmasının ardından çalışanlarla, Meclis televizyonunun 29’uncu yıl dönümü için hazırlanan pastayı kesti. Kurtulmuş, 37 senedir Meclis personeli olan ve TBMM TV’de 27 yılını geçiren Gülhan Akyüz’e günün anısına plaket verdi. TBMM TV’nin stüdyosunu ve rejisini gezip bilgi alan Kurtulmuş, çalışanlarla da hatıra fotoğrafı çektirdi.

TBMM TV, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin faaliyetlerini göstermek amacıyla 10 Aralık 1994’te kuruldu. 2011’de TBMM Genel Sekreterliği Teşkilat Kanunu’nda yapılan değişiklikle Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığı’na bağlı bir televizyon birimi haline geldi. Dünya çapında 68 parlamento televizyonu arasında yer alan TBMM TV, kuruluş tarihine göre Amerika ve Kanada’dan sonra üçüncü büyük parlamento televizyonu unvanını taşıyor.

1 Ekim 2021’de Full HD yayına geçen TBMM TV, Genel Kurul çalışmalarını salı günleri 15.00-21.00, çarşamba ve perşembe günleri ise 14.00-21.00 saatleri arasında TRT3 üzerinden canlı olarak yayınlıyor ve kayıt altına alıyor. Ayrıca TBMM TV, internet üzerinden de sürekli canlı yayın yapmaktadır. Meclis’te grupları bulunan siyasi partilerin grup toplantılarını canlı olarak yayınlayan TBMM TV, Meclis’teki diğer faaliyetleri de izleyicilerle buluşturmak için kayıt altına alıp sunuyor.

TBMM TV ayrıca milletvekillerinin basın toplantılarını ve ihtisas komisyonlarının çalışmalarını da haberleştirerek izleyicilere sunuyor. Bu sayede Meclis’teki önemli faaliyetleri izleyiciyle buluşturarak şeffaf bir iletişim sağlıyor.

 

 

Exit mobile version