Numan Kurtulmuş: AK Parti’nin en büyük başarısı vesayet düzenini çöpe atmasıdır

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, katıldığı canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu.

Numan Kurtulmus2 habermeydan

Konuk olduğu canlı yayın haber programında gündeme ilişkin değerlendirmeler bulunan Kurtulmuş, ”Siyaset düşmanlık alanı değil, rekabet alanıdır” dedi.

Kurtulmuş’un açıklamalarından satır başları:

”Siyasette halkın oyunun her şey olduğunu söyleyen bir partiyiz”

”Pazar günü Türkiye siyasi tarihinin en muhteşem mitingi vardı. İstanbul Atatürk Havalimanı’nda büyük bir coşku vardı. Böylesi bir günde Erzurum’da yaşananların konuşulması, baktığımızda o taş İmamoğlu’na değil AK Parti’ye atılmış bir taştır. Sürekli şiddetin karşısında olmuş, siyasette halkın oyunun her şey olduğunu söyleyen bir partiyiz. Bize en aykırı sözleri söyleyenlerle de mücadele ederiz ama bunun yolu ne küfürdür ne taştır. Birilerinin buradan algı oluşturup, AK Partiyi sorumlu tutmak akıl dışıdır. Bunu yapanlar, çok yönlü bir soruşturmayla mahkeme karşısına çıkarılır. Emniyetin üzerine düşen de bunlara izin vermemek.”

”Bir siyasi parti bir meydana 2 milyona yakın bir seçmen topluyorsa bu en iyi ankettir”

”Sayın Kılıçdaroğlu’nun adaylığı kesinleşince Erdoğan düşmanlığı Türkiye düşmanlığına döndü. Biri çıkıyor diyor biz iktidara gelirsek, BAYKAR’a dokunacağız diyor. Son dönemde dünyanın büyük dergilerinde alenen açıktan Erdoğan gitmeli manşetlerini atmaları vatandaşlarımızda bir tedirginlik oluşturdu ve bütünleşildi. Biz siz istiyorsunuz diyen Erdoğan’ı yedirmeyeceğiz ve sahip çıkacağınız duygusu oluştu vatandaşta. Özellikle depremden sonraki süreçte Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde hükümütimizin çok hızlı şekilde yaralı sarmak için harekete geçmesi de etkili oldu. Dün konuşmamda da ifade ettim anket falan diyorlar buyurun anket. Bir siyasi parti bir meydana 2 milyona yakın bir seçmen topluyorsa bu en iyi ankettir. Ben bunu geçmiş dönemlerde AK Parti mitingleriyle karşılaştırıyorum. Ruh olarak coşku olarak 15 Temmuz’dan sonraki yaptığımız mitingten daha güçlüydü. Bu insanlar öğlen gelip 6’dan 7’den sonra alanı terk ettiler. Sahada olmayan sandıkta olmaz. Bu kadar insanın burada olması için sizin sahada olmanız lazım. 7 düvele karşı cumhurbaşkanımıza sahip çıkmak için bir toplumsal hassasiyet ortaya çıkıyor. Tabi bu görüntünün ortaya çıkması için çok iyi bir teşkilat yapınızın da olması lazım. 14 Mayıs’ta Cumhurbaşkanımız sandıklardan Cumhurbaşkanı olarak çıkacak. 15 Mayıs’ta bir tatil yaparız dinleniriz ama AK Parti hemen bir gün sonra yeniden bir sonraki seçim için hazırlığa başlayacak.”

”Alım gücünü artırmak için asgari ücrete senede 2 kere zam yapıyoruz”

”Uzunca bir zamandır ekonomide iki stratejiyi aynı anda götürüyoruz. Alım gücünü artırmak için asgari ücrete senede 2 kere zam yapıyoruz. 2 gün içinde yine kamu çalışanlarının maaş zamları ortaya çıkacak. EYT’lilerin emeklilik haklarının verilmesi bile başlı başına bir şeydir. Vatandaş hükümetin sıkıntıları gördüğünü, bildiğini bunun için canhıraş çalıştığını biliyor ve bunun verdiği bir güven de var. 6’lı masanın sorunları çözemeyeceğini de görüyor.

Yerli üretimimiz yoktu. Millet TCG Anadolu’yu görebilmek için kuyruğa giriyor. Arkada 7 düvele hükmeden Topkapı sarayı ve hemen önünde TCG gemisi. Millet övünç duyuyor. TEKNOFEST’te 3-4 saat vakit geçirdim, keşke daha çok geçirebilseydim. AK Parti’nin en büyük başarısı vesayet dönemlerini çöpe atmış olmasıdır. Eski devrin vesayet odakları ortada olmadığı için bunları rahatça yapıyoruz.”

Exit mobile version