Narkotik köpeği ‘Kaşkol’ 486 kilo esrar buldu

Van'ın Başkale ilçesi kırsalında, jandarma ve hudut birlikleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, narkotik köpeği ‘Kaşkol’ ile yapılan aramalarda 486 kilo toz esrar ele geçirildi.

kaskol habermeydan

İl Jandarma Komutanlığı ile 6. Hudut Tugay Komutanlığı ekipleri, Başkale ilçesi kırsalında sınırdan uyuşturucu geçişi olacağı ihbarı üzerine harekete geçti.

Bölgeye operasyon gerçekleştiren ekipler, arazide narkotik köpeği ‘Kaşkol’ ile yapılan arama-tarama faaliyetinde, 486 kilo toz esrar ele geçirdi. Uyuşturucuyu araziye gizleyenlerin yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği belirtildi.

BAKANLIK AÇIKLAMA YAPTI

Milli Savunma Bakanlığı’ndan da konuya dair açıklama yapıldı. Bakanlığın Twitter hesabından paylaşılan açıklamada, “Deprem bölgesinde canla başla görev yapan Mehmetçik, hudut güvenliği için de etkin ve kararlı şekilde görevini sürdürüyor. Hudut kartallarımız, Van hudut hattında jandarma ile koordineli olarak yaptığı arama tarama faaliyetinde 486 kilogram uyuşturucu madde ele geçirdi. Ayrıca yılbaşından itibaren hudutlarımızda gerçekleştirilen arama tarama faaliyetlerinde 827 kilogramdan fazla uyuşturucu madde ele geçirildi” denildi.

Exit mobile version