Narin Güran’ın ölüm nedeni ortaya çıktı! İstanbul Adli Tıp’tan ilk açıklama yapıldı

Adli Tıp Kurumu'nun incelemesi sonucunda, 8 yaşındaki Narin Güran'ın boğazı sıkılarak öldürüldüğü kesinleşti.

narinin olum nedeni habermetdan

Narin Güran’ın ölüm nedeni ortaya çıktı.

Merkez Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos’ta kaybolan ve 8 Eylül’de Eğertutmaz Deresi’nde cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ın öldürülmesine ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma devam ediyor. Adli Tıp, küçük Narin’in ölüm nedenini açıkladı.

Narin’in boğazı sıkılarak boğulduğu tespit edildi.

Ölüm sıvısı amcanın aracında

CNN Türk Ankara Temsilcisi Dicle Canova, canlı yayında şu açıklamayı yaptı:

“Edindiğim bilgilere göre; İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndaki ilk bulgulara göre Narin’in ne yazık ki boğazı sıkılarak öldürüldüğü kesinleşmiş durumda. Ağzından çıkan ölüm sıvısının amca Salim Güran’ın eline bulaştığı ve oradan araca geçtiği tahmin ediliyor. Ancak tüm detaylar detaylı incelemeler tamamlandığında ortaya çıkacaktır. Adli tıp raporu bu duruma ışık tutacaktır.”

Çürümeye bağlı tespitler yapılamadı

Narin’in otopsi işlemlerinde 91 doku örneği alınmıştı. Bu örnekler, istismar dahil her türlü suçun araştırılmasına yönelikti. Ancak otopsi sırasında cesedin ciddi derecede çürümüş olduğu kaydedildi.

Raporda, “Gözle görülen herhangi bir kesici, delici alet ya da ateşli silah yaralanması tespit edilmedi.” Ayrıca, iç kanama bulgusu da bulunamadı. Çürümeye bağlı olarak ölüm zamanına dair kesin bir bilgi verilemediği de vurgulandı.

Yengenin ifadesi ortaya çıktı

Narin cinayeti soruşturmasında tutuklanması talep edilen Hediye Güran‘ın savcılık ifadesi kamuoyuna yansıdı.

Tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen Hediye Güran’a, soruşturmanın en önemli noktalarından biri olan ‘ahır’ konusu sorulmadı. Güran, tutuklanan amca Salim Güran ile yalnızca 25 saniyelik bir telefon görüşmesi yaptığını söyledi ve olay günü Narin’i hiç görmediğini ifade etti. “Yüksel’in evine iki kez gittim ama herhangi bir olaya tanık olmadım. Eşim Salim’in kullandığı aracı da kesinlikle görmedim,” dedi.

Güran, Salim’le aralarında herhangi bir ilişki olup olmadığı sorusuna da “Kesinlikle böyle bir şey yok” yanıtını verdi. Ayrıca, 26 Temmuz’da Salim Güran ile yaptığı 25 saniyelik görüşme ve Salim’in cevapsız çağrılarına ilişkin soruya, “Cevapsız çağrıları hatırlamıyorum. 25 saniyelik görüşmenin Salim’in eşiyle ilgili olduğunu düşünüyorum,” diye cevap verdi.

Exit mobile version